Ostaje ili odlazi?

JOVIĆ JE SADA U TREĆEM PLANU: Više nije zamena za Benzemu!

Autor Dušan Ninković

Srpski napadač je bio meta nekoliko timova za januarski prelazni rok.

Izvor: YouTube/beIN SPORTS USA/printscreen

Katastrofalna godina za Luku Jovića. Srpski napadač je već godinu i po dana u Madridu, ali za sebe nije uspeo da kupi mesto u timu.

Na to podseća u španska Marka, koja je analizirala neke od statističkih podataka srpskog napadača. Po njihovim rečima, Jović je 2020. godinu počeo kao prvi, a završava kao treći napadač Madriđana, iako svi znamo da mesto u startnoj postavi nikada nije u potpunosti dobio.

Španski mediji podsećaju na Superkup Španije, koji se igrao na početku prethodne godine, u neobičnom terminu. Tada je Luka Jović bio starter, pošto je Karim Benzema bio povređen, a Zidan je hteo da ga odmara za bitnije mečeve u nastavku sezone.

Ipak, tu ulogu startera Jović je kroz godinu retko ponavljao. Malu šansu je dobio protiv Šahtjora na početku Lige šampiona, kada je Real Madrid igrao sa kombinovanim timom i izgubio u Madridu, a srpski napadač zamenjen posle manje od sat vremena igre.

Kalendarski kraj godine dočekao je na kraju klupe za rezerve. u poslednjim mečevima je Marijano Dijaz dobijao šansu pre njega, a u tekućoj sezoni ima i više odigranih minuta od Jovića. Podsećamo, poslednji meč na kom je igrao srpski napadač bio je još početkom novembra.

Tokom 2020. godine Real Madrid je odigrao tačno 50 mečeva, a Luka Jović nastupio je na samo 18 susreta i to jako retko kao starter. Bilo je tu povreda, dve pauze zbog karantina i korona virusa, ali bilo je i trenutaka kada ga Zidan jednostavno nije konstatovao na klupi za rezerve.

Iako je Zidan nedavno izjavio da računa na sve igrače koje ima i da ne planira januarske odlaske svojih fudbalera, situacija za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta nije sjajno. Samo 607 minuta fudbala za godinu dana!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.