NOVA POBEDA

MILAN IMA ŠAMPIONSKI ŠTOF - JUVE JE ZABORAVLJEN: Vratio se Zlatan, "rosoneri" hvataju zalet za Zvezdu!

Autor Nebojša Marković

Tim sa "San Sira" zabilježio novu pobjedu i pobjegao Interu na četiri boda razlike.

"Rosonere" nije uzdrmao poraz od Juventusa (1:3) u prethodnom kolu! Iako je javnost u Italiji možda očekivala da će Milan psihološki da padne zbog prethodnog šamara od šampiona, to se nije desilo protiv Juveovog gradskog rivala, koji je bez previše muke pobeđen na stadionu "San Siro".

MILAN - TORINO 2:0 (2:0)

Do 12. ovosezonskog trijumfa, Milan je praktično došao već u prvom poluvremenu kada su gostujuću mrežu pogađali Rafael Leao i Frenk Kesi, za učvršćivanje na liderskoj poziciji na tabeli Serije A.

Milan sada ima četiri boda prednosti nad gradskim rivalom Interom, koji doduše ima i utakmicu manje i to teško gostovanje Romi u nedelju na "Olimpiku".

Već od samog starta subotnjeg meča izabranici Stefana Piolija stavili su jasno do znanja "bikovima" da nemaju šta da traže na "San Siru", a do prednosti su stigli u 25. minutu nakon sjajne akcije u tri poteza. Rafael Leao je bio egzekutor na asistenciju Brahima Diaza - 1:0.

Deset minuta kasnije, Andrea Beloti je oborio Diaza, a sudija Fabio Mareska je posle intervencije iz VAR sobe pokazao na belu tačku, interesantno, 20. put u aktuelnoj sezoni za Milan.

Kazneni udarac sigurno je izveo Frenk Kesi poslavši Salvatorea Sirigua u jednu, a loptu u drugu stranu - 2:0.

Početkom drugog poluvremena Mareska je opet pokazao na penal, ali za Torino, nakon što je Sandro Tonali oborio rivala u šesnaestercu, međutim, nakon što je pregledao snimak, predomislio se i gosti su ostali bez prilike da smanje rezultat..

Reprezentativac Srbije Saša Lukić odigrao je svih 90 minuta u dresu gostujuće ekipe.

Posle skoro dva meseca neigranja zbog povrede, u tim "rosonera" se vratio i 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, koji je odigrao poslednjih desetak minuta.

Šveđanin bosanskohercegovačkih korena večeras nije imao šansu da se upiše u strelce, ali sigurno će imati dovoljno vremena da se vrati u golgetersku formu za dvomeč protiv Crvene zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope, 18. i 25. februara.

SERIJA A, 17. KOLO

Benevento - Atalanta 1:4 (0:1)
/Sau 50 - Iličić 30, Toloi 70, Zapata 71, Mjuriel 86/

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)
/Zajc 44, Destro 55/

Milan - Torino 2:0 (2:0)
/Leao 25, Kesi 36 pen/

Nedelja
Roma - Inter (12.30)

od 15.00
Parma - Lacio
Udineze - Napoli
Verona - Krotone
Fiorentina - Kaljari (18.00)
Juventus - Sasuolo (20.45)

Ponedeljak
Specija - Sampdorija (20.45)

TABELA: Milan (+1) 40, Inter 36, Roma 33, Atalanta (-1) 31, Juventus (-1) 30, Sasuolo 29, Napoli (-1) 28, Lacio 25, Verona 24, Benevento (+1) 21, Sampdorija 20, Bolonja (+1) 17, Udineze (-1) 16, Fiorentina 15, Kaljari 14, Specija 14, Đenova (+1) 14, Torino (+1) 12, Parma 12, Krotone 9.

(MONDO.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Početkom drugog poluvremena Mareska je opet pokazao na penal, ali za Torino, nakon što je Sandro Tonali oborio rivala u šesnaestercu, međutim, nakon što je pregledao snimak, predomislio se i gosti su ostali bez prilike da smanje rezultat.