Moraće bez njega

JUVENTUS DOBIO KATASTROFALNE VEST: Bez Dibale u dva velika derbija!

Autor Dragan Šutvić

Andrea Pirlo će morati da smišlja kako da nadoknadi odsustvo Argentinca.

Izvor: Laurent Cipriani/AP, Tanug

Torinski Juventus savladao je sinoć Sasuolo rezultatom 3:1 u pretposlednjoj utakmici 17. kola Serije A, ali se suočio sa ogromnim problemima tokom meča... Cena te pobede mogla bi da bude preskupa!

Zbog povreda, van igre su već u prvom poluvremenu morali Veston Mekeni i Paulo Dibala, a malo je nedostajalo da im se u finišu tog dela pridruži i mladi Italijan Federiko Kjeza.

Na njega je startovao Pedro Obijang i za to dobio direktan crveni karton, a danas je iz tabora bjanko-nera stigao "update" po pitanju zdravstvenog stanja pomenutog trojca. I dok povrede Amerikanca i Italijana nisu teže prirode i biće praćene na dnevnoj bazi, vesti oko argentinskog asa nisu dobre – sigurno će pauzirati bar 15-20 dana!

"Pregledima je utvrđeno da je došlo do povrede medijalnog kolateralnog ligamenta levog koljena", saopšteno je tokom dana iz kluba.

Zbog toga će Dibala, pre svega, propustiti Derbi Italije protiv Intera, koji se igra sledećeg vikenda u prvenstvu, ali i Superkup Italije protiv Napolija, zakazan za 20. januar.

Juventus je u ovom trenutku na četvrtom jestu Serije A sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Milanom, uz meč manje u odnosu na rosonere. Meč protiv Intera mogao bi da bude jedan od najvažnijih u sezoni za tim iz Torina.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.