O PLANOVIMA KLUBA

VOJVODINA HOĆE SIMIĆA I ČUVA "TRIO" TALENATA: Kosanović za MONDO o prelaznom roku "lala"

Autor Milutin Vujičić

Sportski direktor Vojvodine potvrdio da postoji interesovanje.

Izvor: MN Press

Vojvodina se u četvrtak seli na pripreme u Tursku (14. januar), a u avionu najverovatnije neće biti pojačanja, s tim da će skoro sigurno biti novih, mladih lica koja su prethodnih dana trenirala sa prvim timom Nenada Lalatovića.

Ipak, to ne znači da Vojvodina ne radi na polju jačanja igračkog kadra, a jedno ime već je "isplivalo" u srpskoj javnosti.

Crvena zvezda odlučila je da raskine ugovor sa krilnim fudbalerom pošto se nije naigrao od dolaska Dejana Stankovića na "Marakanu". Simić će tako biti slobodan u izboru nove sredine, a svakako olakšavajuća okolnost je što za njega nije potrebno platiti obeštećenje.

To će pokušati da iskoristi Vojvodina, koja traži "svežu krv" u veznom redu, ali interesovanje postoji i iz inostranstva koje je Simiću prioritet.

"Svakom dobrom igraču, naročito takvih brzinskih sposobnosti su vrata otvorena, pa možemo da kažemo da smo zainteresovani za Veljka Simića", rekao je novi sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović za MONDO uz poruku da je zimski prelazni rok specifičan.

Dilan Ortiz iz Mačve se spominjao prethodnih dana?

"Svi igrači mlađih godišta su nam zanimljivi, ali u ovom trenutku je i Mrkaić sličnih karakteristika, pa zato nije u prvom planu", objasnio je Kosanović.

Vojvodina neće gomilati igrače tokom prelaznog (očekuje se dopuna od dva-tri fudbalera), a biće i odlazaka, doduše takođe ne u velikom broju.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Najtalentovaniji kao što su Topić, Zukić i Devetak bi trebalo da ostanu, radiće se na njihovom usavršavanju, dok će se potom tek na leto razgovarati o mogućem odlasku, naravno ako dođe ponuda koja će zadovoljiti sve strane.

"Ponude postoje, ali usled korona virusa i ostalih stvari koje su poremetile svet fudbala - mislim da one nisu na adekvatnom nivou i da mi sad ne bi trebalo da ih prodamo za male pare. Oni su najbolji izdanci naše škole, ali mislim da još treba da u Vojvodini vodimo računa o njima, oblikujemo ih da budu što bolji u budućnosti…", kazao je Milan Kosanović.

Opširniji intervju sa novim sportskim direktorom Vojvodine o planovima kluba, filozofiji u budućnosti, Vladanu Milojeviću i Nenadu Lalatoviću čitajte u četvrtak na MONDU.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.