NOVO POJAČANJE

IZ ZVEZDE U VOJVODINU - TO NIJE KORAK UNAZAD: Simić pristao na manju platu da bi došao u Novi Sad!

Autor Milutin Vujičić

Nenad Lalatović dobio vredno pojačanje za nastavak sezone.

Izvor: YouTube/FK Vojvodina/Screenshot

Vojvodina je brzo reagovala i angažovala Veljka Simića, praktično samo 48 sati nakon što je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom.

Novi sportski direktor "stare dame" Milan Kosanović istakao je za MONDO da je Vojvodini neophodno brzo krilo, a Veljko Simić uklapa se u taj profil igrača. Uzeo je broj "21" i potpisao ugovor na dve godine, pa će se naći u avionu kojim Vojvodina u četvrtak kreće na pripreme u Tursku.

Kosanović je potvrdio da je Simića želeo Nenad Lalatović, zbog izraženih motoričkih sposobnosti, pa su uradi sve da bivši igrač šampiona bude zvezda prelaznog roka Vojvodine.

"Pred njime je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonoac u svim mlađim kategorijama. Mislim da će u budućnosti igrama u Vojvodini pokazati da mu je ponovo mesto u reprezentaciji i da će samim tim biti naše veliko pojačanje", rekao je sportski direktor na konferenciji za medije.

"Veljko je igrač koji se odrekao određenih primanja koja je imao u Zvezdi da bi došao u Vojvodinu, da bi kroz svoje igre napravio dobar iskorak. Samim tim je pokazao koliko ceni Vojvodinu, jer mnogi se ne bi odrekli svega što je on da bi došao u Novi Sad".

Brzonogi fudbaler je kazao da mu je velika čast što je došao u Vojvodinu i da se raduje zbog novog izazova u karijeri, dodavši da je maksimalno posvećen novom timu.

"Ne slažem se da je dolazak u Vojvodinu korak unazad u mojoj karijeri. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene i dobra odskočna daska za dalje", rekao je Veljko Simić.

Izvor: MN Press

Kosanović je potvrdio i da Ognjen Đuričin odlazi u Radnički, dok će mladi Đorđe Pantelić na pozajmicu u Inđiju gde je već Mihajlo Nešković.

"Tražimo inostranog napadača, imamo 2-3 igrača na listi, ali kao što znate sada je oko dolazaka problem i situacija oko Kovida-19, pošto je proces drugačiji. Do 5. februara imamo vremena da se pojačamo, ako se pojavi neki kvalitetan igrač, sigurno ćemo reagovati na tržištu. Ovaj prelazni rok će možda po broju igrača skroman, ali sigurno kvalitetan", zaključio je sportski direktor Vojvodine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.