Heroj derbija

DEJAN STANKOVIĆ MU POSLAO PORUKU, A ON SRUŠIO JUVENTUS: Šampion pada posle DEVET godina, a Nikola je heroj!

Autor Mladen Šolak

Poraz "večnog" šampiona Serije A u velikom derbiju! Iako je tek 17. januar, on je u izuzetno teškoj poziciji.

Izvor: Profimedia

Bez obzira na to što je odigrano manje od polovine utakmica u Seriji A, slobodno se može reći da Juventus dugo nije bio ovako uzdrman i da mu dugo nije ovako "visila" titula!

INTER - JUVENTUS 2:0 (1:0)

Arturo Vidal, Čileanac koji je svojevremeno igrao za Juve i ljubio njegov grb, dao je prvi gol za "nerazure" u 12. minutu, na asistenciju Nikole Barele, koga je u najavi ovog derbija motivisao i Dejan Stanković, idol njegovog odrastanja.

Pisali smo već o tome da je Bareli lepa voditeljka Dileta Leota priredila iznenađenje tako što mu je tri dana pre derbija pustila snimljenu poruku Dejana Stankovića, što je oduševilo sjajnog vezistu - heroja večerašnje pobede.

Izvor: YouTube/Social Clubofficial

Barela je lično golom postavio konačnih 2:0 u 52. minutu, doneo pobedu "nerazurima" i postavio Inter u vrh tabele, zajedno sa Milanom. I jedan i drugi tim sa San Sira trenutno ima po 40 bodova, dok je Juventus tek peti, sa sedam bodova manje.

I to najviše zahvaljujući Bareli (23).

Izvor: Profimedia

Naravno, I dalje ima još mnogo utakmica da se igra, ali je neizbežno primetiti da je Juventus ugroženiji nego ikad u periodu svoje aktuelne, devetogodišnje vladavine.

Kada smo kod Stankovića, pomalo neverovatno zvuči podatak da je Inter večeras prvi put pobedio Juventus u ligaškom derbiju bez primljenog gola još od nezaboravne sezone 2009/10, u kojoj je i Dejan Stanković u ekipi "nerazura" osvojio čuvenu tripletu (titule Lige šampiona, Serije A i Kup Italije) pod vođstvom Žozea Murinja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.