Legenda

RONALDO JE NAJBOLJI U ISTORIJI FUDBALA: Kristijano uradio što NIKO NIKAD nije!

Autor Dušan Ninković

Golgeter kakav nikada nije postojao...

Nedavno je prestigao Pelea, koji je zatim ''dopisao'' sebi golove, pa se izjednačio sa Jozefom Bikanom, za kog mnogi nisu ni čuli, a večeras... Kristijano Ronaldo je čovek sa najviše postignutih golova u istoriji fudbala.

Na meču italijanskog Superkupa protiv Napolija Portugalac je postigao prvi gol na meču i tako stigao do brojke od 760 golova u karijeri! Impresivno.

Juventus - Napoli 2:0 (0:0)
/Ronaldo 64, Morata 90+5/

Iako će oko ovog podatka i dalje vladati kontroverze, jer brazilski fudbaler tvrdi da su i golovi koje je postizao amaterskim timovima u regionalnim takmičenjima regularni i da ih treba priznati, Portugalac Kristijano Ronaldo je - zvanično - najbolji strelac u fudbalskoj istoriji.

Slavni fudbaler je pet golova postigao u dresu Sportinga, zatim 118 u dresu Mančester junajteda, a čak 450 kao fudbaler Reala iz Madrida. Poslednjih 85 golova u klupskom fudbalu postigao je u dresu Juventusa. Za reprezentaciju je bio strelac 102 puta, što nas zbirno dovodi do rekorda.

Kako je i dalje u idealnoj formi, Kristijano Ronaldo će nastaviti da pomera ovu granicu. On će i narednih nekoliko godina biti u vrhu evropskog fudbala, a golovi će gotovo sigurno prebaciti i granicu od 800!

Ekipa Juventusa je pobedom nad Napolijem stigla do trofeja u Superkupu Italije. Ovaj meč obeležio je i trenerski duel dvojice bivših veznjaka Milana, koji su godinama nosili crveno-crni dres - Andree Pirla i Đenara Gatuza.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.