Promena?

NEMAC MENJA ZIDANA I PRUŽA ŠANSU JOVIĆU? Znaju se iz Bundeslige, sada bi mogli da promene Real Madrid!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler bi mogao da zablista, ako u Madrid dođe čovek protiv kog je postizao golove.

Izvor: Profimedia

Kako prenosi nemački BILD, Zinedin Zidan neće još dugo ostati na mestu trenera Real Madrida. Loši rezultati ove sezone mogli bi da nateraju Florentina Pereza da mu uruči otkaz i pre leta, a zamena je već spremna.

Najtalentovaniji trener Evrope, Julijan Nagelsman, već je viđen kao zamena za Francuza u Madridu. A to bi, po svemu sudeći, trebalo da znači i novu Jovićevu šansu.

Dolazak Nagelsmana, kog je Real Madrid već nekoliko puta pokušao da angažuje, značio bi i preokret u klupskoj politici. Time bi simbolično započela nova era španskog tima, koja bi dovela i do velikih promena u igračkom kadru.

Od Julijana bi se zahtevalo da smeni generaciju, odnosno da ''nauči'' Real da igra fudbaler bez Benzeme, Krosa, Modrića i Ramosa, četvorice najbitnijih igrača u sadašnjem sastavu. Bazirano na tome, šansu bi mogli da dobiju mnogi fudbaleri koji su u klubu, ali na njih Francuz nije obraćao pažnju.

Među takvima je i Luka Jović. Srpski napadač je stigao u Madrid iz Frankfurta, a trenutno u Ajntrahtu odrađuje šestomesečnu pozajmicu. I ide mu veoma dobro, sa tri postignuta gola na prva tri meča.

Julijan Nagelsman ga dobro poznaje, nekoliko puta su odmerili snage, pa bi sigurno imao dobar uvid u sve mogućnosti bivšeg napadača Zvezde. Igrajući četiri meča protiv Hofenhajma koji je tada vodi talentovani trener, Luka Jović je dva puta tresao mrežu.

Možda je vreme da se za priliku u Madridu izbori uz trenera koji ga mnogo bolje poznaje?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.