oštro

"PRONAĐIMO TE BEZUMNE IDIOTE": Mančester sasuo paljbu posle vređanja igrača na internetu

Autor Pavle Knežević

Na meti su bili Marsijal i Tuanzebe

Funkcioneri Mančester junajteda zgroženi su rasističkim uvredama posle poraza tima od Šefild junajteda ove nedelje, a pozvao je sve da pomognu da se pronađu "bezumni idioti" i da im se zabrani ulazak na stadion.

Junajted je u sredu izgubio od "fenjeraša", posle čega su se na meti našli crni igrači Antoni Marsijal i Aksel Tuanzebe našli na udaru na društvenim mrežama, a napadi su bili toliki da je Tuanzebe obrisao svoj profil na Tviteru.

Junajted je potom izdao žestoko saopštenje.

"Svi u Mančester junajtedu su zgroženi rasističkim uvredama koje su dobili navijači na društvenim mrežama posle utakmice. Potpuno osuđujemo takvo ponašanje i pozivamo navijače da to isto urade na društvenim mrežama. Identifikacija ovih anonimnih bezumnih idiota je problematična. Pozivamo vlasti sa društvenih mreža i civilnu vlast da pojačaju mere da bi sprečili takvu vrstu ponašanja", navodi se u saopštenju.

Oglasio se i kapiten Hari Megvajer, koji je na Tviteru stao u odbranu svojih saigrača i poslao poruku "Ujedinjeni protiv rasizma. Nećemo to tolerisati".

Klub je dodao da ima nultu toleranciju za bilo koju vrstu rasizma ili diskriminacije, kao i da je to dugoročna posvećenost kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.