Bravo Nemanja!

RADONJIĆ DAO GOL NA DEBIJU, ALI MU OFSAJD POKVARIO SREĆU: Zaigrao protiv Bajerna i odmah zatresao mrežu!

Autor Nikola Lalović

Nemanja Radonjićje sjajno debitovao za Hertu.

Nemanja Radonjić imao je solidan debi za Hertu, ali je njegov tim ipak doživeo minimalan poraz od Bajerna iz Minhena 0:1 (0:1).

Snažan sneg koji je padao u Berlinu od početka utakmice kao da je poremetio domaćina, pa je čuvar mreže Herte Rune Jarštajn nakon samo desetak minuta igre skrivio jedanaesterac. U svom šesnaestercu srušio je Liroja Sanea, ali se Norvežanin vrlo brzo iskupio za kiks.

Sjajno je pročitao gde će šutirati Robert Levandovski, te mu odbranio udarac sa "kreča". Bio je to prvi promašeni penal Poljaka nakon 17 uspešno realizovanih u nizu!

Imao je Jarštajn još dve dobre odbrane, ali je u 21. minutu bio nemoćan. Kingsli Koman šutirao je sa ruba šesnaesterca, lopta je pogodila Niklasa Štarka u list, promijenila putanju i golman tima iz Berlina je lobovan.

Radonjić, koji je pre nekoliko dana stigao u prestonicu Nemačke, u 63. minutu dobio je priliku da upiše prve minute u dresu novog kluba, i to u duelu sa višestrukim šampionom.

Mogao je to biti debi iz snova za Srbina, jer je u prvom kontaktu s loptom postigao gol, ali je on posle asistencije VAR-a poništen zbog ofsajda!

Imao je Radonjić i jedan šut, ali pravo u Manuela Nojera, dok je sjajnu šansu za remi u 89. minutu promašio Mateus Kunja.

Brazilac je izašao sam pred golmana Bavaraca, "bocnuo" loptu i prebacio ga, ali se na njegovu nesreću ona otkotrljala pored gola i posljednja prilika da se izbjegne poraz je propala.

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Herta - Bajern Minhen 0:1 (0:1)
/Koman 21/

U subotu:

Bajer Leverkuzen - Štutgart (15.30)
Šalke - RB Lajpcig
Majnc - Union Berlin
Augzburg - Volfsburg
Borusija Menhengladbah - Keln (18.30)

U nedelju:

Hofenhajm - Ajntraht (15.30)
Arminija - Verder (18.00)

TABELA: Bajern Minhen (+1) 48, RB Lajpcig 38, Volfsburg 35, Ajntraht 33, Bajer Leverkuzen 32, Borusija Dortmund 32, Borusija Menhengladbah 32, Union Berlin 29, Frajburg 27, Štutgart 25, Verder 22, Hofenhajm 22, Augzburg 22, Keln 18, Herta (+1) 17, Arminija 17, Majnc 10, Šalke 8.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.