PROBLEMI U VOŠI

BEZ ŠTRAJKA U VOJVODINI, ALI LJUTNJA JE I DALJE TU: Lalatović se obratio na treningu - "Niko nije došao da objasni..."

Autor Milutin Vujičić

Nenad Lalatović obratio se na treningu fudbalera Vojvodine i pojasnio situaciju u klubu.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Teška finansijska situacija u Vojvodini primorala je zaposlene, pre svih igrače i stručni štab, da se obrate saopštenjem u kom su tražili da se isplate sva zaostala dugovanja, dok je kao jedan vid protesta najavljeno i odstupanje od uobičajenih treninga.

Ipak, kada je prošao vikend i došlo vreme za prvi trening posle poraza od TSC-a (1:0), igrači Vojvodine trenirali su normalno, a prisutnim novinarima obratio se trener Nenad Lalatović.

"Niko nijednog trenutka nije došao da objasni bilo šta. Poruka igračima je bila prazna loža protiv TSC-a. Igrači su razočarani, ljuti, ne žele da vide nikog uz uprave kluba. A oni im obećavaju i lažu. Duguju im se tri plate", kazao je trener Novosađana prenosi "021.rs".

"Sramota je da Vojvodina traži pozajmicu od FSS da bi dala platu, pored Srbijagasa, Bajatovića, ovakvog Grada Novog Sada, ovako moćnih firmi u gradu. Toliko o tome koliko smo sposobni i koliko možemo da vodimo našu Vojvodinu, a želimo da igramo Evropu i da stvorimo moćnu Vojvodinu", dodao je šef stručnog štaba trećeplasiranog tima Superlige.

Lalatović je dodao i da je "tragedija što se nije obratio ni jednom igraču posle svega", dodajući da sve deluje kao da je "bajno i sjano".

"Bukvalno ništa. Sami smo ovde, kriju se, dođu kad nas nema, odu pre nego što dođemo, sve što su obećali nisu ništa ispunili. Igra mačke i miša i to je sramota", poručio je Lalatović i dodao da je najveći problem što ljudi u upravi ne mogu da nađu zajednički jezik.

Izvor: MN Press

"Oni između sebe ne mogu da nađu zajednički jezik, jedne druge pljuju, ljute se što je neko na ovoj ili onoj poziciji, a ima tu i nekih koji ni ne zaslužuju da budu na pozicijama. Rekao sam - kako se menjaju treneri tako treba da se menjaju i članovi uprave koji nisu sposobni da naprave nešto. Vidiš da ne možeš, da te niko ne ceni, da ti se igrači ne javljaju, da ti okreću leđa, da je sve katastrofa otkad si u klubu, pa okreneš se i odeš. Što bi uništavao Vojvodinu, pusti nekoga ko je sposoban, ko može da uradi nešto za Vojvodinu i da ovim ljudima napuni frižidere".

Vojvodinu za vikend očekuje duel sa Čukaričkim, privatnim klubom u kom je radio Lalatović i koji nema finansijskih problema, pa je dodao da možda oni više zaslužuju Evropu od njih...

"Pošto je ovakva situacija u klubu, pošto imamo ljude koji ne žele da dođu na našu utakmicu da nas podrže, možda ne zaslužujemo Evropu. Možda to zaslužuju TSK i Čukarički. Tamo sve funkcioniše, a u Vojvodini nikad gora situacija. Uprava se ni na utakmicama ne pojavljuje, a kamoli da se pojavi pred igračima i da im se izvini", zaključio je Lalatović.

U međuvremenu se oglasio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da su u gradu spremni da "pomognu još više", ali je dodao da klub mora i da "napravi novac" od transfera, a ne samo da dobija iz gradske kase.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

"Mogu da garantujem da će grad nastaviti da pomaže. Ako budem vanredno davao pare za klub, onda ćete mi reći zašto grad daje pare njima, a ne socijalno ugroženim porodicama, tu nema kraja. Ako ja sad izvadim pare za klub, a spreman sam da im nešto pomognemo, onda ćete reći što dajemo profesionalnim fudbalerima. Nasuprot tome, deo javnosti smatra da grad mora da pomogne, pa će onda biti tri transparenta protiv mene kako grad ćuti dok je u problemima. Spremni smo da pomognemo, a ja ne mogu da uđem u to ko je od rukovodstva kluba u loži i ja više nikad neću ići na utakmice", poručio je Miloš Vučević.

Takođe, gradonačelnik Novog Sada pozvao je i ljude iz kluba da reše problem oko stadiona "Karađorđe" pošto je odavno najavljena izgradnja novog objekta na istom mestu.

"Moraju da kažu šta će biti sa stadionom Karađorđe, hoćemo li ići u izgradnju novog. Dobiće tranšu iz FSS kao pozajmicu za jednu mesečnu platu, ali fond plata je ogroman u Vojvodini, nije mali, iako je sigurno veći u Zvezdi i Partizanu. Ja mogu da pomažem Vojvodini, a onda da očekujem napad zašto smo novac dali klubu, a ne nekome kome je možda taj novac bio potrebniji", dodao je on.

(MONDO/021.rs)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.