ODLUČIO JE!

BAJERN ĆE VEČNO VLADATI NEMAČKOM: Postali prvaci sveta, pa već sutradan završili najvažnije pojačanje!

Autor Nebojša Marković

Stiže, rekao je "da" Bavarcima!

Izvor: Profimedia

Bajern Minhen je u četvrtak osvojio titulu prvaka sveta i tako kompletirao osvajanje svih šest trofeja koji su im bili na raspolaganju.

Već sutradan - završili su jedan od najvažnijih poslova za narednu sezonu. Jer tako to radi Bajern!

Velikan iz Minhena je osmostruki uzastopni šampion Nemačke, na putu su da to učine i deveti put zaredom, a kako se stvari odvijaju, taj trofej ostaće u njihovim vitrinama još dugo. Jer ono kvalitetnih igrača što se pojavi u Bundesligi - odmah stiže u Bajern.

Tako je sada postalo jasno i u slučaju Dajoa Upamekana!

Bajern Minhen je dogovorio dolazak francuskog štopera iz redova rivalskog Lajpciga i tako "očerupao" tim koji je bar donekle mogao da im parira.

Kako prenosi "RMC", Upamekano je već sada doneo odluku da će od leta nastaviti karijeru u bavarskom velikanu, a Bajern će za to platiti njegovu otkupnu klauzulu - 40.000.000 evra!

Upamekano je prošle sezone naročito skrenuo pažnju na sebe igrama u završnici sezone Lige šampiona, kada je bio važan deo Lajpciga na putu do polufinala.

A Bajern ponovo zadaje domaći zadatak drugim klubovima, pošto već godinama unazad imaju običaj da svoje prelazne rokove praktično završavaju i pre nego što oni zvanično počnu.

Bajernu je ovo pojačanje naročito važno jer na mestu štopera su im neophodna dugoročna rešenja, a kako Upamekano ima tek 22 godine, jasno je da je to plan sa njim.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.