ZAMALO VELIKO IZNENAĐENJE

SVETSKI ŠAMPION BIO NA KOLENIMA, ALI SE PROVUKAO: Pokazali zube prvaku, ali stali na kodak do istorije!

Autor Mladen Šolak

Tim iz Bilefelda bio je na pragu prvog, istorijskog trijumfa u Minhenu, vodio 2:0 i 3:1 u Minhenu, ali...

U dosadašnjih 14 mečeva, Arminija je u Minhenu samo jednom uspela da ostane neporažena, 1985. godine, a večeras je bila na pragu da napravi možda i najveće iznenađenje sezone.

Lider Bundeslige Bajern Minhen bio je apsolutni favorit u duelu sa šesnaestoplasiranim timom lige, ali je bavarski gigant teškom mukom stigao do boda, iako su gosti u dva navrata imali dva gola prednosti, 0:2 i 1:3.

BAJERN MINHEN - ARMINIJA 3:3 (0:2)
/Levandovski 48, Toliso 57, Dejvis 70 - Vlap 09, Piper 37, Gebauer 49/

Osvojena titula šampiona sveta kao da je uljuljkala Bavarce, koji su na početku duela 21. kola delovali potpuno bledo, što je Arminija znalački iskoristila.

U prvih pola sata sneg je potpuno pokrio travu, pa je teren čišćen na svakih desetak minuta, što je dodatno usporilo ritam domaćina. Gosti su iskoristili sve što im je ponudio rival i uživali u Minhenu,,,

Već u devetom minutu na semaforu je zasijalo 0:1. Bio je to perfektan pas Manuela Prietija, potpuno je zakazala odbrana Bajerna, Mihel Vlap ostao je sam i prelepo pogodio nebranjeni deo mreže.

Sneg je nastavio da pada i otežava pas igru domaćina, da bi u 37. minutu usledio novi šok.

Korpulentni Amos Piper nakon kornera glavom je zakucao loptu iza leđa iznenađenog Nojera. Vlap, koji je u Arminiji na pozajmici iz Anderlehta, posle gola tako je upisao i asistenciju na debitantskom meču za tim iz Bilefelda.

Pred kraj poluvremena padavine su prestale, na pauzi se osoblje zaduženo za održavanje terena potrudilo da očisti preostali sneg, što je bio preduslov da fudbaleri Bajerna krenu na sve ili ništa.

Već u 48. minutu Liroj Sane pogodio je stativu, da bi u nastavku akcije Robert Levandovski sjajno primio loptu na prsa, a onda fenomenalnim volej udarcem prepolovio prednost rivala. Bio je to njegov 25. gol u sezoni.

Ipak, samo minut trajalo je slavlje domaćih. Eskpresno su uzvratili fudbaleri Arminije i posle brze akcije Kristijan Gebauer pogodio je za 1:3.

Stihijski napadi Bajerna urodili su plodom. U 57. minutu Korentin Toliso glavom je zakucao loptu u mrežu rivala, da bi u 70. minutu Alfonso Dejvis vratio stvari na početak.

Nedugo zatim, Levandovski je imao još jednu ogromnu priliku, ali nije uspeo da pogodi, da bi u narednom napadu Arminija postigla gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Velika borba viđena je do kraja, ali ne i promena rezultata, a nakon furioznih 90 minuta čini se da je podela bodova najrealniji rezultat.

Kompletne rezultate 21. kola Bundeslige pročitajte OVDJE.

TABELA: Bajern Minhen 49, RB Lajpcig 44, Ajntraht 39, Volfsburg 39, Bajer Leverkuzen 36, Borusija Dortmund 33, Borusija Menhengladbah 33, Frajburg 31, Union Berlin 30, Štutgart 26, Verder (-1) 23, Hofenhajm 23, Augzburg 22, Keln 21, Herta 18, Arminija (-1) 18, Majnc 14, Šalke 9.