Uzbudljivo

ČUKARIČKI JEDVA SAVLADAO NAJSLABIJI TIM SUPERLIGE: Spartak pobedio u Nišu, Novi Pazar pregazio Mačvu!

Autor Dušan Ninković

Četiri meča današnjeg programa su odigrana.

Izvor: MN Press

Neobično za srpski fudbal, 24. kolo Superlige je počelo utakmicama u petak. Jedna utakmica je ostavljena za nedelju, a čak sedam susreta na programu su danas. Igra se svuda, širom države, od Bačke na severozapadu pa do Surdulice na jugoistoku.

A i rezultati su dosta ''šareni''.

Pazarci su na svom terenu pokazali koliko su besni zbog incidenata u Ivanjici, pa su do vrha napunili mrežu Mačve. Ekipa iz Šapca je već viđena u drugom rangu takmičenja, a ovi bodovi plavo-belima daju nadu da mogu do opstanka u finišu sezone. Za to će se boriti, prepuni samopouzdanja nakon ubedljive pobede (4:0).

Do lake pobede na svom terenu stigao je i Radnik, koji je golovima u drugom delu meča bio bolji od Javora. Dva tima iz sredine tabele neće, kako sada stvari stoje, strepeti za opstanak u ovoj neobičnoj sezoni kad čak šest ekipa ispada.

Najteži zadatak, iako nije tako delovalo, imao je Čukarički. Na gostovanju Bačkoj u Bačkoj Palanci, Brđani su jedva, preokretom u drugom delu meča, stigli do tri važna boda. Mogla je i ekipa sa dunavske obale da se uključi u borbu za opstanak, ali ovako ostaje na poslednjem mestu tabele.

I na kraju, u Nišu iznenađenje. Ekipa Spartaka je savladala svog bivšeg trenera Vladimira Gaćinovića! Minimalac je bio dovoljan Subotičanima u derbiju današnjeg programa.

Superliga, 24. kolo:

subota

Novi Pazar - Mačva 4:0 (3:0)

Radnički - Spartak 0:1 (0:0)

Radnik - Javor 2:0 (0:0)

Bačka - Čukarički 1:2 (0:0)

Metalac - TSC

Rad - Mladost

Zlatibor - Voždovac

nedelja

Crvena zvezda - Proleter

odigrano u petak

Inđija - Partizan 0:6 (0:3)
/Natho 7 p, L. Marković 41, Jojić 45+2, Asano 51, Jović 79, Vujačić 89/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)
/Čović 53 p/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.