JEDVA ČEKA

PARTIZANOV CRNOGORAC SE RADUJE SRBINU U REPREZENTACIJI: Sa Đurđevićem rastu šanse za plasman na Mundijal!

Autor Nebojša Marković

Uskoro se bliži reprezentativna pauza tokom koje će i Crna Gora započeti kvalifikacije za Katar 2022.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana briljiraju već mesecima na svim poljima! Pobede se ređaju toliko dugo da je teško i pobrojati ih sve, a vrlo važnu ulogu u svemu tome ime Aleksandar Šćekić.

Reprezentativac Crne Gore je srećan što je Partizan stigao do 16 trijumfa u nizu, ali se ujedno raduje i skorašnjim obavezama u dresu nacionalnog tima.

Partizan je ove sedmice izbacio Voždovac iz četvrtfinala Kupa Srbije i tako nastavio ređa trijumfe. U tom nizu od 16 mečeva, Partizan je primio samo dva gola, a Šćekić napominje šta su glavni razlozi za takvu formu crno-belih.

To nije zasluga i pokazatelj da dobar posao rade samo vezni i odbrambeni navijači, već je čitav tim zaslužan. Od napadača do golmana. Sa Stanojevićem smo napravili jako dobar sistem i ko god da igra zna šta je njegov deo posla šta treba da radi za ekipu", rekao je Šćekić za "Sportski žurnal".

Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste da će Šćekić krajem marta biti deo reprezentacije Crne Gore na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

U timu Crne Gore prvi put će biti i Uroš Đurđević, nekada mladi reprezentativac Srbije koji je podigao mnogo "bure" odlukom da promeni nacionalni tim.

"Veliko pojačanje za nas je odluka Uroša Đurđevića da zaigra za Crnu Goru. Nema dileme da će kalibar igrača kakav je Uroš mnogo značiti našoj selekciji. Za nedelju dana igraćemo tri utakmice. Imamo pravo da se nadamo da možemo na završnu smotru ukoliko dobro startujemo, a to bi bile tri pobede", kaže vezista Partizana.

Crna Gora u kvalifikacijama igra u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom. Prvi susret će igrati 24. marta u Letoniji, da bi potom u Podgorici ugostili Gibraltar i Norvešku.

(MONDO/Sportski žurnal)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.