Koga na gol?

SRBIJA OVO MORA DA ISKORISTI! IRSKA IMA OGROMAN PROBLEM: Nemaju golmana - braniće im trećeligaš, rezervista ili klinac!

Autor Nikola Lalović

Srbija počinje svoje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sa mečom protiv Irske, a ostrvski tim je u velikom problemu.

Izvor: MN Press

Irska je došla u Beograd i sastaće se sa reprezentacijom Srbije, a pred timom selektora Stivena Kenija je veliki problem. 

U timu nema iskusnog golmana Vest Hema Darena Rendolfa i zbog toga je pred timom veliki problem. 

Adekvatne zamene nema, a za sada je u irskim medijima pisano da će između stativa stati Mark Travers. Ovaj mladi  21-godišnji čuvar mreže je član Bornmuta, ali tamo ne brani! 

Bio je na pozajmici u Svindonu u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala, prošle sezone, ali se ni tamo nije previše nabranio. Nastupio je na samo osam mečeva i veliko je pitanje kakav kvalitet poseduje. 

Druga opcija je 24-godišnji Kiran O'Hara. On je ponikao u Mančester junajtedu, ali nikada nije bio ni blizu prvog tima. Posle niza pozajmica u niželigašima i on se našao u trećoj ligi gde nastupa za Barton Albion. Najveća nada Irske na golu je 19-godišnji Gevin Bazunu, ali teško da će on dobiti šansu. 

Brani za Ročdejl u trećoj ligi, a na pozajmici je iz Mančester sitija. Ove sezone je standardan, ali nikada nije igrao na nivou na kome treba da se pojavi protiv Srbije. 

"Ne znam ko će od njih braniti, nemam nikakvu informaciju. Imali smo sreće sa Darenom Rendolfom prethodnih godina, odlično je branio i faliće nam. Sa druge strnae imamo mlade momke koji su dobri golmani kao što su Mark i Gevin", rekao je na konferenciji za štampu pred meč kapiten Irske Šejmus Kolman. 

Ko god bude stao na gol - biće na velikom zadatku. Napadači Srbije su u formi i svi igraju na visokom nivou u jakim ligama, dok se golmani Irske uglavnom susreću sa trećeligaškim napadačima. 

Uz sve to Irska dolazi u Beograd bez Džoa Igana, Džejmsa Mekartinja, Konora Hurihejna, Kaluma O'Daude i Adama Ajde, redom igrača koji su predviđeni za startnu postavu.

Srbija bi sve to morala da iskoristi!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.