PRIVUKAO PAŽNJU

ILIEV OTKRIO - PARTIZAN ZARADIO 61.000.000€: Dug crno-belih ne raste, poznato i koliki je godišnji budžet kluba!

Autor Nebojša Marković

Njegove reči uvek privlače pažnju.

Izvor: MN Press

Nekadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio je da je za vreme njegovog mandata na toj funkciji od 2015. do 2019. godine pomogao da crno-beli ostvare prodaje igrača u vrednosti od gotovo 61.000.000 evra!

Iliev je i dalje deo Partizana, iako njegova funkcija nije jasno definisana.

U razgovoru za "Informer", Iliev je istakao da će on nastaviti da radi kao što je to bio slučaj i do sada.

"Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao…", počeo je Iliev kroz smeh.

Nekadašnji napadač Partizana se posebno hvali prodajama koje je klub ostvario na transferima Strahinje Pavlovića, Umara Sadika i Filipa Stevanovića.

"Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta, računajući bonuse. Takođe sam ponosan i na transfere Pavlovića u Monako i Stevanovića u Mančester siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti."

Iliev kaže da se ne osvrće na kritike, a otkriva i malo više o finansijskoj situaciji kluba.

"Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija", rekao je Iliev.

Od pomenute sume, polovina se odnosi na petoricu igrača. Partizan je prodao Pavlovića Monaku za 10.000.000 evra, Stevanović je u Siti otišao za 6.500.000, Milenković je u Fiorentinu otišao za 5.100.000 evra, a Umar Sadik (za sada) za 5.000.000 evra. Tu je i prodaja Leonarda Al Ahliju za 4.000.000.000 evra.

Poslednji izveštar Agencije za privredne registre od pre 12 meseci navodi da je dug Partizana oko 30.000.000 evra, a Iliev objašnjava kako je moguće da je to situacija posle takvih prodaja igrača. On kaže da klub godišnje troši oko 15 miliona evra.

"Kako mislite da namaknemo budžet od 15.000.000 evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rešavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, čak i da kad bi se igralo pred gledaocima, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica je maltene nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljni novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera", zaključio je Iliev.

(MONDO/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Od pomenute sume, polovina se odnosi na petoricu igrača. Partizan je prodao Pavlovića Monaku za 10.000.000 evra, Stevanović je u Siti otišao za 6.500.000, Milenković je u Fiorentinu otišao za 5.100.000 evra, a Umar Sadik (za sada) za 5.000.000 evra. Tu je i prodaja Leonarda Al Ahliju za 4.000.000.000 evra.