Zanimljivo!

LUDILO U SUPERLIGI! DRAMA U BORBI ZA OPSTANAK: Inđija zakuvala borbu za opstanak, sad i Javor drhti!

Autor Dušan Ninković

Mnogo timova, a malo mesta za ostanak u eliti...

Izvor: MN Press

Kakvu ćemo dramu gledati u poslednjim kolima Superlige. Čak šest ekipa će se na kraju sezone preseliti u Prvu ligu Srbije, a kandidata ima, recimo, devet!

Današnji mečevi doneli su nova uzbuđenja na dnu superligaške tabele. Igrala su se tri meča u terminu 14:55, a rezultat su dodatno zakomplikovali situaciju. Posebno bitan trijumf upisala je Inđija na svom terenu.

Rad je poražen u sremskoj ravnici, gde je gotovo polovinu meča igrao sa utakmicom manje. Strelac jedingo gola na meču bio je Sremac Milan Bastajić, kapiten tima iz Inđije, čime su ekipi iz ravnice porasle šanse da otane u elitnom društvu.

na ruku Inđiji, ali i Radu, išao je rezultat iz Ivanjice. Tamo je ekipa iz Bačke Palanke koja ima najmanje šanse da se domogne opstanka izborila remi protiv Javora i tako momke podno Golije uvukla u borbu za opstanak. Neočekivani kiks Ivanjičana mogao bi veoma da ih košta u narednom periodu.

Bačka je od četvrtog minuta vodila preko Pantića, ali je Luković, najbolji igrač domaćeg tima, sa bele tačke sačuvao bod Javoru.

Dok je pet timova danas brinulo o opstanku, Radnik iz Surdulice nema tih problema. Oni su u gornjem delu tabele, a Milan Makarić je strah i trepet za golmane u Superligi. Danas je stigao do svog 19. gola u Superligi Srbije, a Surduličanima doneo je pobedu protiv Zlatibora. Deluje da je i tim iz Čajetine spreman za drugoligaško društvo...

Ali, ništa još nije gotovo. Dva tima iznad i tri tima ispod ''crte'' nalaze se u razmaku od samo pet bodova. A tu je i još nekoliko ekipa koje žele da ostanu u Superligi a za sada nemaju zagarantovan status!

Rezultati i parovi 29. kola

subota

Inđija - Rad 1:0 (0:0)
/Bastajić 63/

Javor - OFK Bačka 1:1 (0:1)
/Luković 77 p - Pantić 4/

Radnik - Zlatibor 2:1 (0:0)
/Makarić 57 p, 59 - Krstić 82/

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
/Miluinović 73 - Katai 21 pen, Falčineli 26, Ben 71, Pavkov 76/

Partizan - Metalac 3:0 (1:0)
/Suma 44pen, Jojić 54, L. Marković 60/

odigrano u petak:

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički Niš 4:1 (0:0)
/Bojović 62', 71', Jovanović 74', 84' - Trifunović 82'/

TSC - Proleter 2:0 (1:0)
/Banjac 33', Lukić 89'/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Mrkaić 67'/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)
/Jovanović 8', 30', Savić 47', 58', Tanasijević 54' - Šimura 47'/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.