SVE OBJASNIO!

PIKSI JE KOD NAS ONO ŠTO SU PELE I MARADONA U SVETU: Srpski fudbaler ga se ne seća kao igrača, ali zna kakva je VELIČINA

Autor Nebojša Marković

Ponosan je što je postao standardan reprezentativac u Piksijevoj selekciji Srbije.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Srbije su na pravi način započeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru.

U prva tri meča osvojeno je sedam bodova u susretima protiv Republike Irske (3:2), Portugala (2:2) i Azerbejdžana (2:1), a vrlo važnu ulogu u tim susretima imao je Strahinja Pavlović.

Mladi defanzivac i donedavno igrač Partizana odigrao je svih 270 minuta u dresu Srbije i pokazao da će na njega moći da se ozbiljno računa i budućnosti.

Ovaj 19-godišnji igrač Monaka na pozajmici u Serkl Brižu ističe da je verovao u svoje kvalitete.

"Imao sam neki dobar osećaj i verovao sam da ću dobiti šansu, ali ponosan sam na činjenicu da sam odigrao sva tri meča. Igram standardno u klubu i bez obzira na to što smo pri dnu tabele, ipak je belgijska liga kvalitetna, igram dobre utakmice protiv čvrstih timova. Verujem da me je to preporučilo selektoru", rekao je Pavlović za "Informer".

On je posebno govorio o novom selektor Draganu Stojkoviću Piksiju, istakavši njegov veliki uticaj na igrače i činjenicu da im je za kratko vreme preneo svoj karakter, borbeni duh, kao i pozitivnu energiju.

Izvor: MN Press

"Svi smo ubeđeni da nam je mesto u Kataru i da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. U Srbiji kada dobiješ fudbalsku loptu ili počneš da treniraš odmah naučiš ko je Piksi. Ono što su Pele i Maradona u svetu, to je Piksi kod nas. Uvek ti otac ili treneri pomenu Piksija, kakav je igrač bio, šta predstavlja za srpski fudbal", priča momak rođen 2001. godine, iste godine kada je legendarni Piksi zvanično završio igračku karijeru.

Pavlović je govorio i o svojoj sposobnosti da započinje napade Srbije iz poslednje linije na protivničku polovinu, što se najčešće i ističe kao jedan od njegovih glavnih kvaliteta.

"Protiv Irske sam u drugom poluvremenu često stajao skroz uz Kostića na protivničkoj polovini terena. Volim da imam loptu u nogama, vuče me napred. Još kad na utakmici protiv Irske čujem selektora kako traži od mene da krenem s loptom napred, onda dobijem krila. Nemam problem da se nosim s pritiskom, to je nešto što sam naučio u Partizanu, a malo je i do karaktera. Verujem da je isti slučaj sa momcima koji su prošli Zvezdinu školu. Nama je od mlađih kategorija zabranjeno da gubimo utakmice i otad se nosimo s velikim pritiskom", zaključio je Strahinja Pavlović.

(MONDO/Informer)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.