PAMTI SE 79. DERBI!

ZVEZDAŠI BI ME UDAVILI DA SU MOGLI: "Izdao" je Zvezdu i prešao u Partizan, a prvi derbi pamti ZAUVEK!

Autor Milutin Vujičić

"Zagrevali smo se kod severa i tad sam prvi put osetio da bi besni Zvezdaši mogli da me udave", rekao je Đurovski.

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Ove srede od 18 časova na programu je najveća utakmica srpskog fudbala. "Večiti" derbi igraće se po 164. put, a reki su fudbaleri koji su igrali na obe strane.

Jedan od njih je Milko Đurovski, legendarni fudbaler koji je ponikao u dresu Crvene zvezde, igrao za nju punih sedam sezona, da bi potom 1986. godine izazvao veliki gnev navijača odlukom da pređe u redove Partizana.

U intervjuu za MONDO kazao je da se ne kaje zbog tog poteza, da bi to ponovo uradio, a interesantna je i anegdota koju je otkrio našem kolumnisti Neši Petroviću.

Prisetio se Đurovski svog prvog duela protiv bivšeg kluba na "Marakani", kada je Partizan pobedio 2:0 (0:0), a čuveni Milko izborio penal (koji je Vokri promašio), da bi potom u nastavku i sam dao gol i potom se poklonio pred crno-belim jugom.

"Prva utakmica protiv Zvezde, da ne ulazim u druge...", počeo je Đurovski.

"Mislim da je to jedna od važnijih. To je bio moj prvi put na suprotnoj strani, u crno-belom, bio je penal na meni na početku meča, pa je Vokri šutirao, a čitav stadiom je vikao 'Milko, Milko'", dodao je Makedonac koji nije tada preuzeo odgovornost.

Atmosfera je bila užarena, a on je odlučio malo da "pecka" bivši tim

"Zagrevali smo se kod severa i tad sam prvi put osetio da bi besni Zvezdaši mogli da me udave. Namerno sam par puta istrčao tamo kod korner zastavice ispod severa, a onda sam se okrenuo ka njima. Da su mogli da skoče - udavili bi me", zaključio je Đurovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.