Fudbal

TAKAV IGRAČ NE POSTOJI NA SVETU: Čudesni Mbape otkrio šta mu je trener tražio protiv Bajerna!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan nastup Francuza u Minhenu

Nestvaran fudbal viđen je u utakmici Bajern - Pari Sen Žermen, na početku četvrtfinalnog dvomeča Lige šampiona. A furiozni Kilijan Mbape (22) bio je centralna figura.

U reprizi prošlosezonskog finala, Parižani su pobedili u Minhenu 3:2, uz dva gola Mbapea koja su prekinula fenomenalni niz Bavaraca od čak 19 "vezanih" mečeva bez poraza u najjačem takmičenju. Ukupno 18 pobeda i jedan remi.

Posle utakmice, ofanzivac francuskog kluba Julijan Draksler rekao je ono što mnogi misle: "Kilijan Mbape ima kvalitete kao niko na svetu. Bila nam je potrebna njegova brzina.

Mbape je sam objasnio šta mu je trener Maurisio Poketino tražio pre utakmice, detaljno objasnivši taktiku šampiona Francuske.

"Pre svega, ovo je bio superioran timski nastup. Bio sam u sitauciji da profitiram od doprinosa čitave ekipe. I pored svega, ovo je tek prvo poluvreme ovog ogromnog dvomeča", počeo je on.

"Ne bi trebalo da nas bude sramota našeg nastupa. Bili smo čvrsti i znali smo kako da se suočimo sa teškim trenucima. I u revanšu ćemo ih napasti sa istom odlučnošću. Kao što sam rekao u Barseloni, volim ovakve utakmice. Ne smejem se uvek, ali nisam ovde da se sakrivam. Volim da ih igram i da odlučujem".

"Trener je tražio od mene da zatvorim linije dodavanja ka Kimihu i da to radim sa Nejmarom, kao i da trčim brzo da bismo prevazišili Bajernov blok, čime bismo ih naterali da trče, što ne vole. I upalilo je", otkrio je Mbape.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.