Fudbal

ŠOK ZA REAL POSLE VELIKE POBEDE: Kraj sezone za jednog od junaka "El Klasika" - možda je odigrao POSLEDNJI meč za klub!

Autor Mladen Šolak

Nažalost, prognoze su se obistinile.

Krilni napadač Reala Lukas Vaskez (29) blistao je protiv Barselone, stvarao ogromne probleme Kataloncima po desnoj strani, namestio gol Karimu Benzemi za 1:0...

Nažalost, ispostavilo se da je to bio njegov poslednji nastup ove sezone!

Španac se povredio u jednom sudaru sa Serđom Busketskom, dobio žestok udarac u koleno i potvrđeno je da je doživeo povredu ukrštenog ligamenta kolena.

Iako još nije precizno određeno koliko će odsustvovati, sigurno je da je za Vaskeza gotova sezona 2020/21, što znači da će Real u nastavak trke za titulu i trofej Lige šampiona ipak morati bez njega.

"Moraću da neko vreme pomažem saigračima van terena, ali nikad neću klonuti. Ako me je ovaj klub naučio jednu stvar, to je da se uvek borim. Od ovog trenutka daću sve što mogu da se vratim što pre i da pomognem ekipi u završnici sezone. Imamo jedan cilj - titulu prvaka Španije i Ligu šampiona".

S obzirom na to da mu ugovor ističe tokom leta, moguće je da je Vaskez protiv Barselone odigrao i svoj poslednji meč za klub u kojem je još od 2007. i u kojem je proveo čitavu karijeru, sa izuzetkom sezone 2014/15, kada je bio pozajmljen Espanjolu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.