Bravo, majstore!

BIO VELIKI TALENAT ZVEZDE, VRATIO SE POSLE LEUKEMIJE: Najlepša priča srpskog fudbala - dao gol posle dve godine borbe!

Autor Dušan Ninković

Nekada veliki talenat Stefan Čikić u rodnom Pančevu igra za svoju dušu.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Bio je velika nada Crvene zvezde, ali njegova karijera otišla je drugim tokom. Pokušao je u Slovačkoj, vratio se u rodno Pančevo. U međuvremenu pobedio je opaku bolest. I crveno-beli su apelovali za pomoć tokom te brobe.

Stefan Čikić (26), nekadašnji omladinac tima sa stadiona Rajko Mitić, danas nosi dres Dinama iz rodnog grada. Klub je u veoma teškoj situaciji, pre svega finansijski, a na jučerašnjem susret dobio je makar jednu lepu vest.

Po prvi put od kako je pobedio leukemiju Stefan Čikić zatresao je mrežu u prvenstvenom meču. Momak koji je ne tako davno važio za velikog talenta srpskog fudbala pune dve godine nije postizao golove jer se borio protiv opasnog neprijatelja.

Pančevci su u okviru Srpske lige Vojvodina poraženi od Vršca (2:1), ali to nije najveća briga. Klub već neko vreme nije deo planova u gradskom budžetu, na stadionu je isključena struja, a igrači se tuširaju hladnom vodom nakon utakmice. Za gostovanja se novac skuplja u svlačionici, od strane trenera, ekonoma, igrača i ljubitelja fudbala koji vole Dinamo.

Crvena zvezda i Dinamo svojevremeno igrali su meč u kom je prioritet bio skupljanje humanitarne pomoći, odnosno novčanog iznosa potrebnog za njegovo lečenje. Konačno, Stefan Čikić pobedio je leukemiju u februaru 2019. godine i od tada polako se vraća fudbalu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.