Čudno popodne

BAJERNOV TRENER OTKRIO DA ODLAZI: Titula nije dovoljna - pobedili, pa se sve raspalo!

Autor Nebojša Šatara

Deveta uzastopna, a ukupno 31. titula šampiona Bundeslige je na dohvat ruke fudbalerima Bajerna poslije 29. kola!

Poslije kiksa RB Lajpciga protiv Hofenhajma, Bajern je dobio priliku da se pet kola pre kraja sezone odlepi na "plus sedam" bodova razlike. Takav pokloni nije propustio!

A kada je titula već u njihovim rukama, barem njen veći deo, imaju vremena i za promene. Hansi Flik na kraju sezone ostaje bez posla, pošto je igračima saopštio da napušta nemački tim.

VOLFZBURG - BAJERN 1:3 (1:3)

Tokom razgovora sa novinarima posle meča Hansi Flik potvrdio je da bi mogao da ode iz Bajerna.

''Rekao sam danas timu da bih želeo da izađem iz ugovora ovog leta'', saopštio je Hansi Flik, koji je prethodne sezone spasao Bajern i doneo mu trofeje u svim mogućim takmičenjima.

Flik već dugo važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za selektorsku funkciju, a Bajern bi mogao da bude u problemu zbog njegovog odlaska. Jirgen Klop nije dostupan tako lako, a Julijan Nagelsman će koštati preko 15 miliona evra!

Zbog povrede Roberta Levandovskog, kojeg već duže vreme nema u sastavu Bavaraca, šansu je dobio tinejdžer Džamar Marsijal, koji je u subotnjem meču postao heroj minhenskog tima.

Dva puta je pogodio mrežu Koena Kastelsa i stigao do šestog pogotka ove sezone, postavši tako najmlađi igrač u istoriji Bundeslige sa tolikim brojem postignutih golova. Poljskog golgetera, takođe je vrlo uspešno odmjenio Kamerunac Maksim Čupo Moting, koji je bio strelac drugog gola nakon što je iskoristio grešku domaće odbrane.

"Vukovi" su preko Vuta Veghorsta, koji je sjajnim udarcem u sami ugao nadmudrio golmana Manuela Nojera, smanjili na kratko na 2:1, da bi pomenuti Marsijala ponovo odveo šampiona na dva razlike.

Kod tog pogotka asistirao mu je Tomas Miler, koji je ove sezone zabeležio sjajan učinak od 17 asistencija i 13 pogodaka.

Ipak, domaći se nisu predavali već ponovo smanjili nakon što je centaršut Paula Otavija pod prečku spakovao Maksimilijan Filip - 2:3.

Do kraja je ostalo više od pola sata da domaći barem izbegnu poraz, imali su i jednu odličnu šansu za izjednačenje preko rezerviste Žeroma Rusiliona, međutim, Francuz je bio za malo neprecizan, pa je Bajern uknjižio 21. trijumf u sezoni.

Posle pet mečeva bez poraza i tri uzastopne pobede, zaustavljen je Ajntraht iz Frankfurta i to na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Borusija je deklasirala "orlove" iz Frankfurta (4:0), za koje su od prvog minuta zaigrali srpski reprezentativci Luka Jović i Filip Kostić, pogocima Matijasa Gintera u 10, Jonasa Hofmana u 60, Ramija Bensebainija u 67. minutu i Hana Volfa u petom minutu nadoknade.

BUNDESLIGA 29. KOLO

Augzburg - Arminija Bilefeld 0:0

Borusija Menhengladbah - Ajntraht Frankfurt 4:0 (1:0)
/Ginter 10, Hofman 60, Bensebaini 67, Volf 90+5/

Frajburg - Šalke 4:0 (2:0)
/Holer 7, Salaj 22, Ganter 50, 74/

Union Berlin - Štutgart 2:1 (2:0)
/Promel 20, Musa 43 - Forster 49/

Volfzburg - Bajern 2:3 (1:3)
/Veghorst 35, Filip 54 - Musijala 15, 37, Čupo Moting 24/

Bajer Leverkuzen - Keln (18.30)

Nedjelja

Borusija Dortmund - Verder Bremen (15.30)
Majnc - Herta (odgođeno)

Igrano u petak

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi