Promene!

ŠAMPION EVROPE JE REKAO "NE" SUPERLIGI: Poruka koju je ceo svet čekao da čuje! UEFA ODMAH nagradila legendu

Autor Dušan Ninković

Umesto Anjelija koji je izdao Slovenca, na funkcije stiže Nemac.

Izvor: Profimedia

Bogati klubovi prave revoluciju u evropskom fudbalu, a samo su pojedini velikani podigli glas. Jedan od najbogatijih, najbolje organizovanih i u krajnjoj liniji najtrofejnijih evropskih timova podržava odluke UEFA!

Karl-Hajnc Rumenige tvrdi da Bajern nije pregovarao o evropskoj Superligi, kao i da nema nameru da se preseli u to takmičenje. Dok Čeferin sprema kazne za ostatak Evrope, nemački klubovi ostaju u Ligi šampiona.

Legendarni Nemac otkriva da gigant iz Bavarske veoma poštuje sve što trenutno radi UEFA.

''Fudbalski klub Bajern nije bio uključen u planove Superlige. Uvereni smo da trenutna struktura fudbala garantuje pouzdanu osnovu. Bajern pozdravlja reforme u Ligi šampiona i njenoj grupnoj fazi jer je to pravi korak za evropski fudbal. Modifikovana grupna faza Lige šampionaće povećati uzbuđenje u takmičenju'', rekao je Karl-Hajnc Rumenige.

Umesto osnivanja novog takmičenja trebalo je drugačije rešavati probleme. Recimo, zajedničkim snagama.

''Ne verujem da će Superliga Evrope rešiti finansijske probleme koje je stvorila pandemija korona virusa. Umesto toga, trebalo je da svi klubovi zajedno rade na usklađivanju troškova sa prihodima. Evropski fudbal mora da bude racionalniji'', zaključio je čelnik Bajerna.

Po dosadašnjim informacijama ponudu za učešće u Superligi Evrope odbila su tri nemačka tima, Bajern Minhen, Borusija iz Dortmunda i RB Lajpcig. Pored njih, nisu zainteresovani PSŽ, Porto, nekoliko manjih španskih i italijanskih timova,...

Zbog vernosti koju je nemački klub pokazao prema UEFA, Karl Hajnc Rumenige nasledio je funkcije Andree Anjelija. Ubuduće, Rumenige će biti predsednik Izvršnog komiteta UEFA i Evropske klupske asocijacije (ECA).