Kakav šut!

POŠTOVAO SAM DR*ADŽIJU, KU*VIN SIN HTEO DA MI OTME LOPTU: Brazilac progovorio o legendarnom golu - Bog je uradio sve!

Autor Dušan Ninković

Prošlo je 20 godina, ali se on i dalje seća gola koji je postigao Real Madridu, na debiju u Interu.

Izvor: Youtube/César Fútbol Total/printscreen

Legendarni Brazilac bio je junak dečaka koji su pre dvadesetak godina počinjali da šutiraju loptu. Tada je Adrijano, kao veliko pojačanje Intera, trebalo da pokaže da je jedan od najboljih fudbalera sveta.

Golgeter koji se već dokazao u Parmi imao je razoran udarac, znao da trese mreže bez obzira na ime protivnika, pa ne čudi što ga je Inter želeo. Tražili su ga i brojni drugi klubovi, a na debiju za tim iz Milana još jednom je pokazao kakva je klasa.

Kao rezervista zatresao je mrežu Real Madrida, a dvadesetak godina kasnije i dalje se priča o tom golu. Mladi brazilski fudbaler prvo se izborio za loptu protiv mnogo iskusnijih i poznatijih imena u timu.

Njemu je sam dolazak u Inter, zbog tih velikih imena, bio vrlo stresan.

''Samo što sam stigao u Italiju, bio sam okružen tim neverovatnim ljudima... Sedorf, Ronaldo, Zaneti, Toldo! Ja sam bio u strahu od tih ljudi. Sedorf se polugo šetao po svlačionici, sa svojih 7% masti u telu. Morao sam da poštujem takvog drka*iju'', kaže Adrijano, legendarni brazilski fudbaler.

Svoj prvi gol u novom klubu postigao je protiv velikog Real Madrida, tada bogatog zvezdama i Ikera Kasiljasa na golu. Neočekivano, pre njega je hteo da šutira Marko Materaci!

''Sećam se kad smo igrali protiv Real Madrida, ja sam ušao kao rezerva. Izborili smo slobodan udarac i ja sam prišao lopti, pomislio sam 'Zašto da ne?', ali sam začuo glas iza. 'Ne, ne, ja ću da šutnem', rekao je Materaci, taj veliki zli ku*vin sin'', piše godinama kasnije Adrijano, uz smeh.

Da nije bilo pomenutog Sedorfa...

''Sedorf je prišao i rekao 'Ne, pusti klinca da šutne'. Niko nije želeo nevolje sa Sedorfom. Materaci se povukao i ako pogledate snimak sa te utakmice videćete kako gleda i razmišlja ' Klinac će ovo poslati pravo pod prečku'. Ljudi me često pitaju kako sam tako jako šutnuo. Ne mogu to da objasnim. Ja sam udario levom, Bog je uradio ostalo. Pravo u rašlje. Nema objašnjena, samo se desilo'', zaključuje nekadašnji napadač.

Adrijano Real Madrid
Izvor: Youtube/Pisto92/pritnscreen