Bravo, mali!

PRVENAC PARTIZANOVOG DETETA U PRIMERI: Čeka ga španski velikan, a on se ničeg ne boji - na pozajmici šutira penale!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji đak crno-belih strelac u porazu svog tima.

Izvor: Profimedia

Na gostovanju Osasuni Kadiz nije uspeo da osvoji ni bod (3.2), ali će meč pamtiti srpski napadač Ivan Šaponjić (23). Nekadašnji napadač Partizana i ''zlatni orlić'' sa Novog Zelanda postigao je svoj prvenac u Primeri!

Napadač Atletiko Madrida koji je na pozajmici u Kadizu preuzeo je odgovornost u 49. minutu meča i sa bele tačke nadmudrio domaćeg golmana. Bio je to gol za izjednačenje (1:1), ali Kadiz nije uspeo da sačuva povoljan rezultat.

Hrvatski napadač Ante Budimir pogodio je dva puta za Osasunu i tako ''poništio'' pogodak mladog srpskog fudbalera. Do kraja meča pogađali su i Tores za Osasunu i Perea za gostujući Kadiz.

Šaponjić, koji je u leto 2019. godine stigao u Madrid, pozajmljen je prethodnog januara Kadizu, kako bi sakupio iskustvo igranja u Primeri. Meč protiv Osasune tek mu je osmi ligaški u sezoni, pošto jesenas nijednom nije dobio priliku u dresu Atletika.

Izvor: MN Press

Nekadašnji napadač beogradskih crno-belih bio je senior tima iz Humske dve sezone, pre nego što se 2015. preselio u Benfiku. Igrao je za rezervni tim portugalskog giganta, bio pozajmljen Zulte Varegemu, a zatim stigao u Atletiko u tandemu sa Žoaom Feliksom, koji je kupljen kao jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba.

Prethodne zime napadač je stigao na pozajmicu, a ekipa Kadiza je već obezbedila opstanak u Primeri i za narednu sezonu.

Bivši fudbaler crno-belih upisao je nastupe za reprezentaciju Srbije od U17 do U21 generacije. Dva Šaponjićeva pogotka bili su izuzetno bitni za Srbiju na Svetskom prvenstvu igrača do 20 godina, pošto su stigli u najbitnijim mečevima, tokom nokaut faze.