Treba mu minutaža

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA IMA ČUDAN UGOVOR: Dao gol posle DVE GODINE, sad mora da igra zbog klauzule!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji napadač crno-belih i mlađih kategorija Srbije Ivan Šaponjić biće na terenu za Kadiz i u poslednja dva kola Primere.

Izvor: MN Press

Prethodnog vikenda Ivan Šaponjić (23)postigao je prvi gol u Španiji, pošto je sa bele tačke pogodio mrežu Osasune, a sada se pojavila u javnosti bizarna klauzula koju ima.

Stigao je u Madrid pre skoro dve godine, ali dublji trag u Atletiku nije ostavio. On je došao u prestonicu Španije kao deo velikog transfera, kada je od Benfike kupljen Žoao Feliks, a ne bi moglo da se kaže da su Atletikovi navijači zadovoljni skupo plaćenim Portugalcem.

Do kraja sezone u Primeri ostala su još dva kola, a Kadiz nema luksuz da ga konstantno drži na klupi za rezerve!

Kako su se dogovorili sa Atletiko Madridom u januaru, srpski napadač će za polusezonu barem pet puta u prvenstvu odigrati po 45 ili više minuta fudbala. To se za sada desilo samo četiri puta, pa će nekadašnji đak tima iz Humske ostati starter i za večerašnji susret.

Po informacijama iz Španije, trener Kadiza Alvaro Servera smatra da već na utakmici protiv Elćea (18:30) Šaponjić treba da ispuni ovu čudnu klauzulu. To znači da srpskog fudbalera treba očekivati u startnoj postavi, a on bi imao priliku da se još jednom dokaže u Primeri.

Napadač iz Srbije jesenas nije igrao prvenstvene mečeve za Atletiko Madrid, a ovog proleća je upisao osam nastupa u dresu Kadiza. Ukupno je odigrao 313 minuta fudbala, uz pomenuti gol sa bele tačke protiv Osasune. Bio je to prvi pogodak Šaponjića još od 11. maja 2019. godine, kada je za rezervni tim Benfike pogodio protiv drugog tima Vitorije Gimaraeš.