KO OSVAJA?

GORI ŠPANIJA, BORBA ZA TITULU ĆE TRAJATI DO POSLEDNJEG MINUTA SEZONE: Suarez je heroj Atletika, Real ih prati u stopu!

Autor Nebojša Marković

Kakva nas samo završnica čeka u Primeri poslednjeg dana sezone, Atletiko preokretom uspeo da ostane na prvom mestu!

Izvor: Profimedia

Čekaće se poslednje kolo da bismo saznali ko će biti šampion Španije za sezonu 2020/21!

Nedavno je iz trke otpala Sevilja, sada i Barselona, pa će titula završiti u Madridu. Pitanje je jasno - Atletiko ili Real?

Vrlo uzbudljivo veče je zabeleženo u Primeri ove nedelje, pošto je trka za titulu prvaka Španije tokom samih utakmica imala nekoliko obrta i preokreta.

Atletiko Madrid je uspeo da savlada Osasunu 2:1 i da se očuva na prvom mestu na tabeli, ali tek nakon što su u jednom trenutku sa tog mesta spali.

Razlog je bio taj što je Atletiko imao zaostatak 0:1, a Real Madrid je u tim trenucima poveo 1:0 protiv Atletik Bilbaa na "San Mamesu".

Ipak, pogodak Antea Budimira za Osasunu u 75. minutu uspeo je da trgne Atletiko koji je shvatio da više nemaju šta da čekaju. Renan Lodi je u 82. minutu doneo izjednačenje, a šest minuta kasnije je Luis Suarez pokazao zašto je najbolje pojačanje sezone - njegov gol doneo je trijumf "jorgandžijama".

Za to vreme, Real je uspeo da sačuva 0:1 u Bilbau i osvoji nova tri boda, a heroj je bio Naćo Fernandez, koji je u 68. minutu bio strelac jedinog gola na asistenciju Kazemira.

Tako je Real ostao na dva boda zaostatka u odnosu na Atletiko, dok je Barselona porazom 1:2 na svom "Nou Kampu" protiv Selte ostala bez ikakvih nada da će na čudesan način stići do trofeja.

U poslednjem kolu će Atletiko Madrid gostovati Valjadolidu, dok će Real Madrid biti domaćin Viljarealu.

Štaviše, Barselona će kako stvari stoje završiti na trećem mestu, jer ni Lionel Mesi ne može sam da vodi ovaj tim napred. Mesi je u 28. minutu doneo vođstvo, ali je Selta napravila preokret. Prvo je Santi Mina bio strelac u 38. minutu, a ona i u 89. za veliki trijumf tima iz Viga.

Ostali mečevi su doneli dramu i po pitanju opstanka, pa će tako biti zanimljivo koji timovi će na kraju morati da se presele u Segundu.

Ueska posle poraza od Betisa 1:0 ima 33 boda, na istom bodovnom saldu je i Elće posle pobede 3:1 nad Kadizom, dok Valjadolid ima 31 poen (poraz 1:4 od Real Sosijedada). Eibar je poslednji sa 30 bodova, nakon što je tim Marka Dmitrovića izgubio od Valensije 4:1.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt