Novi rekord

PARTIZANOV REKORD IZ 1999. JE OBOREN! Zvezda prebacila 111 golova i prestigla Kežmana, Ivića i Sašu Ilića

Autor Mladen Šolak

Rekord Partizanove generacije sa prelaza dva veka srušen je ove srede, golom Mirka Ivanića!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda završava učešće u Superligi kao šampion i kao rekorder.

Ekipa Dejana Stankovića dala je u utakmici protiv Metalca i 112. gol ove sezone i tako oborila rekord po broju pogodaka u jednoj takmičarskoj godini domaćih prvenstava.

Dosadašnji rekorder bio je Partizan iz sezone 1999/0000, kada su crno-beli rešetali pod vođstvom Miodraga Ješića i završili sezonu sa 111 pogodaka.

Tada je prvi strelac lige bio centarfor crno-belih Mateja Kežman sa 27 golova, Zvezdin Mihajlo Pjanović bio je drugi sa 22, treći je bio golgeter OFK Beograda Petar Divić sa 21, a zanimljivo je da su u Top 5 najefiikasnuijih bila i još dva Partizanova asa - Saša Ilić i Vladimir Ivić. Obojica su postigli po 19 golova te sezone, u kojoj je učestvovao 21 klub.

U tekućoj superligaškoj sezoni, koja će biti završena foto-finiš završnicom trke za opstanak, Crvena zvezda je osvojila titulu sa trenutno 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Prvi strelac crveno-belih je Mirko Ivanić sa 17 golova u ligi, a on je bio jedan od učesnika u današnjoj utakmici protiv Metalca, koja će ujedno biti i "generalna proba" crveno-belima pred finale Kupa protiv Partizana na istom mestu sledeće srede.

Pogledajte Benov gol za rekord...

Crvena zvezda Metalac 3:0 Ben
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Kao i koreografiju navijača Zvezde posvećenu osvajanju titule.