PREVARIO SE!

HRVAT PROZVAO LEGEDNU BAJERNA DA NIKAD NEĆE BITI FUDBALER: Rekao sam - ako on bude igrao, ja ostavljam kopačke!

Autor Nebojša Marković

Nekadašnji hrvatski reprezentativac je makar priznao grešku.

Tomas Miler i Bastijan Švajnštajger
Izvor: Profimedia

Bajern Minhen je u 21. veku imao brojne sjajne fudbalere koji su osvajali sve moguće trofeje, ali retko ko je od njih bio tako neobičan kao Tomas Miler.

Nemački fudbaler je jedan od onih koji ljude ne ostavlja ravnodušnim, a ima i onih koji nikada nisu verovali da će Miler biti ozbiljan profesionalni fudbaler.

Među njih spada Danijel Pranjić, bivši reprezentativac Hrvatske i nekadašnji član Bajerna, koji je priznao da je napravio veliku grešku u svom predviđanju.

Pranjić je bio igrač velikana iz Minhena od 2009. do 2012. godine i u to vreme je delio svlačionicu sa sunarodnikom Ivicom Olićem, ali i mladim Tomasom Milerom, koji se otprilike u to vreme priključio seniorskom timu Bajerna.

"Njega je Van Gal našao. Igrali smo neku prijateljsku utakmicu protiv niželigaša i Miler je tad prvi put ušao u svlačionicu, kad su ga uzeli iz drugog tima", počeo je Pranjić zanimljivu izjavu u podkastu "Inkubator".

"Njemu su noge tako mršave, čovek ne izgleda kao fudbaler. Ja sam rekao Oli (Ivica Olić, prim. aut.) 'Brate, ko je ovo sad? Ako ovaj bude igrao, ja ostavljam kopačke...' Neverovatno. On se uvek nađe tamo gde treba. Njega lopta ljubi, voli ga. Ima dobar osećaj kad da uđe u prostor. Ali ne samo u fudbalu. Mi smo znali i da se kartamo, da igramo poker... Jednostavno čovek ne može da izgubi! On je rođen pod takvom zvezdom i kraj priče! Ni u jednom trenutku ne bih rekao, moj prvi utisak je bio da nema šanse da će biti igrač. I tu sam pogrešio", rekao je Danijel Pranjić, 58 puta reprezentativac Hrvatske.