DONETA ODLUKA

PREDLAGAO PROŠIRENJE SUPERLIGE, FSS GA SMENIO: Prvi čovek Javora je razrešen dužnosti!

Autor Nebojša Marković

Nije više deo srpske kuće fudbala.

Izvor: MN Press

Dragomir Lazović više nije član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Predsednik FK Javor i Zajednice superligaša razrešen je dužnosti.

Rešenje o Lazovićevom razrešenju potpisao je vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić, što je objavljeno i u publikaciji "Fudbal" od 21. maja.

Kako navodi "Sportski žurnal", na njegovo mesto trebalo bi da stigne bivši napadač Partizana Miloš Đelmaš.

Lazovićevo razrešenje dužnosti stiglo je samo dva dana nakon izjave koja je podigla buru u fudbalskoj Srbiji. Prvi čovek Javora je javno pokrenuo inicijativu da se po završetku Superlige ipak proširi takmičenje za narednu sezonu sa 16 na 18 timova.

Time bi iz ove sezone ispalo dva tima manje nego što je Pravilnikom utvrđeno u proleće 2020. godine, a pored Rada, među ta dva tima bio bi i Javor iz Ivanjice.

"Danas ćemo podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone i još četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad", bile su reči Dragomira Lazovića koje su u četvrtak izazvale veliku pažnju javnosti.

(MONDO/Sportski žurnal)