Saopštenje

POČELO JE! USKORO KAZNE REALU, BARSI I JUVENTUSU: Oglasila se UEFA - šta čeka tri giganta fudbala?

Autor Mladen Šolak

Ostali klubovi su kažnjeni finansijski - šta čeka ova tri velikana?

Izvor: MN Press

UEFA je prelomila i pokrenula disciplinski postupak protiv tri tima koja su stala iza neostvarenog projekta Superlige Evrope. Ta tri tima su Barselona, Juventus i Real Madrid.

Oni su bili deo 12 "klubova osnivača" lige koja je potrajala oko 48 sati pre nego što su pre svega engleski klubovi "povukli nogu" i predomislili se.

Ukupno se devet klubova na kraju zvanično odreklo projekta, ali navedena tri tima su ostala dosledna i do danas nisu promenila svoje mišljenje. Bez obzira na to što je jasno da od tog projekta neće biti ništa.

UEFA je zato pokrenula postupak i oglasila se saopštenjem:

"Povodom istrage koje su pokrenuli UEFA inspektori u vezi sa takozvanom 'Superligom', pokrenut je disciplinski postupak protiv Reala, Barselone i Juventusa zbog mogućeg kršenja UEFA pravilnika. Dodatne informacije biće naknadno objavljene".

Kada su u pitanju ostlai klubovi (Arsenal, Čelsi, Liverpul, Siti, Junajted, Totenhem, Milan, Inter i Atletiko), UEFA ih je kaznila zbog učešća u tom projektu i dogovorili su se da zajedno uplate 15 miliona evra da bi pomogli dečijem i bazičnom fudbalu u Evropi.

Svi su se obavezali da plate 100 miliona evra ako se pridruže nekom sličnom projektu u bližoj ili daljoj budućnosti.