MONDO Intervju

ZVEZDA GA HOĆE, A ON NE BI DA BUDE ZAMENA: Levi bek sa 9 asistencija za MONDO - Hoću da igram, ma gde god!

Autor Tamara Ranković

Za njega se pričalo da mu se osmehuje crveno-beli dres, ali je sezonu završio u timu koji nije opstao u Superligi. Ipak, njegov učinak bio je sjajan, a o rezultatima i ispadanju, kao i nastavku karijere za MONDO je govorio jedan od najboljih asistenata lige.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Javora nisu uspeli da izbore opstanak u Superligi, a u njihovom timu nalazi se i defanzivac koji je jedan od najuspešnijih asistenata u domaćem prvenstvu.

Reč je o Marku Jevremoviću rođenom 1996. godine koji je u Ivanjicu došao 2019. i od tada je za taj klub propustio samo četiri utakmice. Svoje utiske o završnici sezone, o tome što on i njegov tim neće i iduće godine igrati Superligu, kao i o interesovanju drugih klubova - levi bek je govorio za MONDO.

 Jevremović je protekle sezone na 36 utakmica zabeležio devet asistencija i jednom je zatresao mrežu protivnika, preciznije Bačke. Ipak, njegov učinak i golovi sjajnog Luke Lukovića nisu pomogli Javoru da sačuva svoje mesto, a defanzivac ne krije da je ostala velika žal za gubtikom plasmana.

"Generalno, zadovoljan sam svojim učinkom, ali sve to pada u drugi plan jer smo ispali iz lige. Završnicu sezone ne bih da komentarišem jer se sa 46 bodova koliko smo mi imali većina klubova u nekim drugim ligama nalazi negde na sredini tabele i ide ka vrhu", iskren je bio Jevremović na početku razgovora za naš portal.

Levi bek je prethodne godine zapao za oko Zvezdi koja ima problem sa nedostatkom fudbalera na poziciji koju pokriva jedan od boljih asistenata Superlige, ali do tog transfera nije došlo. Jevremović je oktrio koji su to uslovi pod kojima bi razmislio o napuštanju kluba iz Ivanjice.

"Postoje neke priče, ali ništa konkretno. Radi se o par klubova u Srbiji. Čini mi se da će morati da se plati obeštećenje što je problem za srpske klubove. Samo par klubova može da plati te uslove za koje u Javoru smatraju da bi mene pustili, a što se mene tiče hteo bih da, ukoliko dođe do transfera, to bude klub u kojem ću moći da igram kao u Javoru. Da dobijem mogućnost da napredujem i dam sve od sebe", objasnio je defanzivac koji je pre Javora igrao u dresu Mladosti iz Lučana u kojem je dao spektakulran gol Crvenoj zvezdi.

Prisetite se tog momenta:

Super liga 2018/19: 10.Kolo: CRVENA ZVEZDA – MLADOST 2:1 (0:0)
Izvor: YouTube/Super liga Srbije

U Ivanjici je Jevremoviću odgovarala minutaža, imao je vremena da pokaže šta zna i to će biti stavka od presudnog značaja kada bude menjao klub za šta posle dve sezone misli da je vreme.

"Gde god da budem, mislim da ne vredi ako ne igram. Bilo mi je dobro dve godine u Ivanjici, ali mislim da je vreme za promenu sredine i kluba. Mislim da bi mogao da pružim više kada bi me čekali neki novi izazovi", pojasnio je levi bek.

Kada se osvrnuo na priču o Zvezdi imao je da poruči da mu nije samo bitno koji će mu klub ustupiti mesto već je važno da uz to dobije i priliku da igra.

"Mnogo se to provlačilo po medijima, ali nikada nisam hteo da dajem preterano značaja tome, biće kako je Bog rekao. Piše se svašta, ali malo su previše napumpane bile te priče. Za nas fudbalere samo jedna od deset je tačna. Što se mene tiče nije bitno koji je to klub i da li će to biti sad ili za godinu dana, bitno je da dobijem svoju minutažu i da to iskrositim. Ne bih voleo da odem negde i budem nekome zamena, to mi ne odgovara", iskren je bio Jevremović.

O samoj završnici lige nije želeo puno da govori, ali je istakao da iako njegov tim nije opstao - on i njegovi saigrači nemaju razloga da mnogo tuguju jer su pružili maksimum.

"Kada pogledam našu ligu, nije bila toliko loša liga koliko se pred kraj sve zakoplikovalo. Nije me završnica toliko iznenadila, to je sve počelo pre dva tri meseca da se dešava, da idem nekim čudnim tokom. Ne bih komentarisao druge timove, osvrnuo bih se samo na Javor. Kada smo završili sezonu nijedan igrač nije bio toliko tužan i neraspoložen koliko bi trebalo jer smo znali da smo dali sve od sebe. Ceo klub je dao maksimum, ali protiv nekih sila se nije moglo", rekao je defanzivac, a njegov zaključak je da je Javor nepravedno ispao.

"Mali smo klub, vidi se i po rezultatima da smo davali sve od sebe, nismo pobeđivali šest, sedam utakmica u nizu, ali su nam rezultati bili dobri i mislim da smo nepravedno ispali", završio je za MONDO Marko Jevremović.

Ipak, Javor nije ostao bez šanse u Superligi jer je prvi čovek tog kluba Dragomir Lazović pokrenuo inicijativu da umesto 16 priliku za takmičenje dobije 18 timova.

Ostaje pitanje hoće li predlog biti usvojen jer je Lazović smenjen sa funkcije u Izvršnom odboru FSS, ali je od tada došlo i do promena u Savezu zbog čega je podnet zahtev da se vrati na to mesto, a to bi značilo da će se možda i razmisliti o njegovoj inicijativi.