Nova lica

PIKSI ŠOKIRAO SPISKOM - 3 IZNENAĐENJA: Tu je Srbin iz Nemačke, bombarder iz Bundeslige i novi bek!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak za predstojeće utakmice nacionalnog tima.

Izvor: MN Press

Srbija nastavlja sa utakmicama u kojima će se uigravati za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. 

U prijateljskim mečevima koji slede Srbija će odmeriti snage sa Japanom i Jamajkom selektor Stojković je saopštio spisak pozvanih. 

Tri imena koja su nova su štoper Sava Aranđel Čestić koji nastupa u Nemačkoj za Keln, levi bek Aleksa Terzić (Empoli), kao i Dejan Joveljić (Volfsberger) koji ima sjajnu sezonu u austrijskoj Bundesligi. 

Imena koja nedostaju, a najviše upadaju u oči su Luka Jović (Ajntraht), Dušan Tadić (Ajaks), Marko Dmitrović (Eibar), Sergej Milinković-Savić ( Lacio), Nikola Milenković (Fiorentina), Nemanja Radonjić (Herta), Filip Kostić (Ajntraht)... 

S obzirom da su ovo pripremni mečevi ne čudi što selektor Stojković želi da isproba neke nove snage. 

Srbiju će u narednim mečevima predstavljati: 

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrijk), Đorđe Nikolić (Bazel)

Defanzivci: Stefan Mitrović (Strazburg), Sava Čestić, Strahinja Pavlović (Serkl Briž) Uroš Spajić (Fejenord), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić, Mihailo Ristić (Monpelje)

Vezisti: Nemanja Makismović (Getafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Darko Lazović (Verona) , Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK)

Napadači: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić, Filip Đuričić (Sasuolo)

Prijateljski mečevi igraju se 7. juna protiv selekcije Jamajke (09:00), a četiri dana kasnije u meču Kirin kupa, rival je reprezentacija Japana (12:25). 

Pripreme za te duele počinju 31. maja, što je obelodanio selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Prema programu koji nam sledi od ponedeljka 31. maja počinjemo sa treninzima i pripremama za prijateljski meč sa Jamajkom i utakmicu na Kirin kup čelendžu protiv Japana. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. U sklopu priprema za odlazak u Japan, u sredu 2. juna u Sportskom centru odigraćemo trening meč protiv naše mlade reprezentacije (U21), koji će biti zatvoren za javnost", rekao je nakon saopštavanja spiska selektor.