Ništa od prodaje...

ZVEZDA IMALA PONUDU, ALI NIJE DALA BABIĆA! ŠTOPER POTVRDIO: Portugalci čekali sedam dana, pa odustali!

Autor Goran Arbutina

Vraća se u Beograd nakon godinu dana pozajmice u portugalskom klubu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je dobila ponudu Brage tešku 1,3 miliona evra i 10% od naredne prodaje, ali nije reagovala na vreme. Srđan babić, štoper koji je prethodnu sezonu proveo u redovima Famalikaa, gde je bio na pozajmici, bio je interesantan i drugom portugalskom klubu.

Ipak, ovog leta će se pojaviti na početku priprema Crvene zvezde. Možda i kao zamena za nemanju Milunovića, koji je nedavno napustio klub i potpisao za turskog prvoligaša Alanju.

U razgovoru za banjalučku televiziju ''Elta'', Babić je potvrdio da Crvena zvezda nije na vreme reagovala na ponudu koju je Braga poslala za njega!

"Pre desetak dana krenula je ta priča, imao sam ponudu Brage, Zvezda bi isto dobila ozbiljan novac. Zvezda nije odgovorila na vreme, Braga je čekala sedam dana, na kraju je povukla ponudu", rekao je Babić i potvrdio da Baskijci imaju prioritet kada je njegov transfer u pitanju.

"Da, Sosijedad ima pravo preče kupovine. Braga je čekala sedam dana, ne znam šta se dešavalo, možda ni Sosijedad nije odmah odgovorio, na kraju ništa nije bilo od toga", rekao je Babić.

I Famalikao je bio zainteresovan za otkup njegovog ugovora, ali prema rečima defanzivca rođenog u Banjaluci ne radi se o iznosu od 1,1 milion evra, kako se često može pročitati u medijima, već o većoj cifri.

"Nije bilo 1,1 milion evra, nego 1,5 milion, oni su hteli da spuste na milion, pa i manje, ali Zvezda nije htela da pristane. Pričao sam sa ljudima iz Famalikaa, oni bi i dalje želeli da ostanem, ali ne mogu da izdvoje taj novac".

Izraelac vlasnik, ali konce vuče super menadžer!

Babić se osvrnuo i na sezonu sa Famalikaom, u čijem rukovođenju značajno učestvuje i čuveni menadžer Žorž Mendeš.

"Vlasnik kluba je Izraelac, a Žorž Mendeš je zadužen za dovođenje igrača, bio je i na nekoliko naših utakmica. Famalikao početkom prošle sezone nije imao dobru ekipu, menjali su se igrači i čak 40 igrača je prošlo kroz ekipu. Teško je bilo i pohvatati sva imena.  Drugi deo sezone imali smo ozbiljnu ekipu, po bodovima smo bili čini mi se četvrti u prolećnom delu, ali na kraju smo završili na devetom mestu na tabeli".

Nakon svega, ono što je sigurno je da će se Babić pojaviti na prozivci Dejana Stankovića.

"Generalno, sve je otvoreno, imam ugovor sa Crvenom zvezdom još šest meseci i moram da se pojavim na prozivci. Da li ću ostati tu ili idem negde drugde videćemo, prelazni rok još nije gotov“, rekao je Babić i prokomentarisao navode da bi trebao da zameni Milunovića u poslednjoj liniji i čini štoperski tandem sa austrijskim reprezentativcem Aleksandrom Dragovićem.

"Pričao sam sa upravom i trenerom Dejanom Stankovićem, njihova ideja je neka da zaigram sa Dragovićem, ali ima stvarno dobra konkurencija, tu su Degenek, Eraković, Pankov. Ima pet štopera i neće biti lako izboriti se u takvoj konkurenciji", rekao je Babić koji ne krije da su mu trenutno najvažniji minuti na terenu.

"Meni je najvažnije da igram, da imam kontinuitet. Nezahvalno je reći u Zvezdi 'hoću da igram', jer je velika konkurencija. Nebitno je da li u Zvezdi ili negde drugde, ono što želim je da igram. Do prvog septembra je prelazni rok, eto prošle godine sam 28. avgusta napustio Zvezdu, ima dosta vremena“, zaključio je Babić.