Neobično

BIVŠI SELEKTOR SRBIJE U PRVOJ LIGI - I NEĆE BITI TRENER! Vratio se u klub u kom je postao legenda!

Autor Dušan Ninković

Probaće nešto novo, prvi put u karijeri.

Izvor: MN Press

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić ima novi posao i to u Javoru iz Ivanjice! Legenda Javora, u kom je deo karijere proveo i kao igrač i kao trener, sada će vraća u rodnu Ivanjicu i radiće u klubu koji će naredne sezone biti član Prve lige Srbije.

Rođeni Ivanjičanin će ovog puta preuzeti potpuno novu ulogu i u narednom periodu će raditi kao sportski direktor Javora, koji ima ambiciju da se ekspresno vrati u elitni rang. Biće to veliki izazov i za njega i za klub.

Ovo je samo deo promena koje je Javor napravio na kraju sezone u kojoj je ispao iz Superlige. Ivanjičani su se ranije rastali sa Igorom Bondžulićem, doskorašnjim šefom stručnog štaba, koji je ubrzo preuzeo Radnik iz Surdulice.

Na Bondžulićevo mesto sela je druga legenda kluba iz Ivanjice, nekadašnji štoper ovog kluba Milovan Milović, koji je ranije radio kao deo stručnog štaba u prvom timu Javora. Očigledan je plan Javora da se sa dvojicom ljudi koji su tokom dve decenije pisali zlatne stranice klupske istorije vrati na put uspeha.

Ćurčić je svojevremeno bio trener Javora iz Ivanjice čak šest godina, a u međuvremenu je imao i jedan boravak u čačanskom borcu. Predvodio je mladu i A reprezentaciju Srbije, radio na Tajlandu i bio asistent u prvom timu Partizana.

Sada će po prvi put u kariejri biti sportski direktor, a u Ivanjici smatraju da novi direktor ima sva potrebna znanja, uz iskustvo, da ekipu što pre osveži i ojača za povratak u elitni rang.