ONI NE BI DA IGRA...

MODRIĆU BRANE DA IGRA ZA HRVATSKU! Real Madrid "ruši" reprezentaciju pred Katar - Kros je već pristao!

Autor Milutin Vujičić

Real Madrid pritiska Luku Modrića da se penzioniše iz reprezentacije.

Izvor: Profimedia

Svetski vicešampion Hrvatska razočarala je na Evropskom prvenstvu i završila učešće u osmini finala, nakon čega se "zakuvalo" u tamošnjoj javnosti, posebno između selektora Dalića i Rebića.

Ipak, bez obzira na neuspeh, ovo ne znači i kraj sjajne generacije pošto niko od nosilaca igre nije najavio da se povlači iz reprezentacije. Svi planiraju da ostanu uz Hrvatsku, čak i kapiten Luka Modrić, iako postoji pritisak da promeni odluku.

Prema pisanju španske "Marke", Real Madrid je obavestio Modrića da bi bilo dobro kada bi završio reprezentativnu karijeru, baš kao njegov saigrač Toni Kros.

Modrić je od Krosa stariji pet godina i računica Real Madrida je jasna - što manje da se potroši u Hrvatskoj.

"Luka Modrić debitovao je za Hrvatsku 2006, sa samo 20 godina. Danas mu je 35 i nedodirljivi je vođa Balkanaca, koje je vodio do najvećeg uspeha u istoriji, svetskog srebra 2018. Njegova posvećenost Hrvatskoj ne dolazi u pitanje i cilj mu je bio da prestane igrati za reprezentaciju nakon SP-a 2022. Međutim, Modrićeva situacija je specifična...", piše Marka.

"Produžio je ugovor do leta 2022, a SP je pola godine kasnije. Veliko je pitanje što će Modrić raditi tih šest meseci od predviđenog kraja karijere do SP-a na kojem se planirao oprostiti od Hrvatske?".

Dodaje se da je "nemali broj onih u Realu koji su traži od Modrića da napusti Hrvatsku", ali je njegov odgovor uvek bio isti - i ne pomišlja na to. Istovremeno igra sjajno i za Real i za reprezentaciju, pa su argumenti na njegovoj strani.