SEĆANJE NA 1999.

RUSI PITALI STANOJA ZA '99, KAD JE IGRAO ZA PARTIZAN SA SPARTAKOM: Bilo je to za Ligu šampiona, a sad MI hoćemo u Evropu

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksandar Stanojević i Bibras Natho u Rusiji su pričali o predstojećem duelu Parttizana i Sočija. Trenera crno-belih podsetili su na duele protiv tamošnjih timova u periodu kada je bio prvotimac "Parnog valjka".

Izvor: MN Press

Dugo putovanje u Rusiju, pa meč u Ligi konferencija. Fudbaleri Partizana su oslabljeni stigli u Soči gde ih čeka duel sa istoimenom ekipom u četvrtak od 18:00 časova po našem vremenu.

Da bi nastavili takmičenje u kvalifikacijama za novoformirano takmičenje Konferencijska liga, moraće da preskoče tešku prepreku. O tome su na konferenciji za medije pričali Aleksandar Stanojević i Bibras Natho.

"Mi smo povlašćeni u žrebu. Jasno je kakav nam je status u Evropi. Imamo više iskustva, ali ne možete biti favorit koji je bio na nekoliko bodova od drugoplasirane ekipe u jakoj ruskoj ligi. Bez obzira na svo iskustvo ne možemo da se nazivamo favoritima, ali znamo kakav status imamo u Evropi."

Nije želeo da otkriva na koga će ekipa obratiti posebnu pažnju.

"Oni imaju dosta novih igrača, imaju iskusne fudbalere, ne bih govorio o individualnom kvalitetu, znaju oni sami koji su to igrači. Otišao im je najbolji napadač, stigla je zamena. Više su kao tim nego individualno. Svima je jasno da imaju dobre pojedince, ne bih o imenima."

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Ruske medije je zanimalo i da li se seća meča koji je igrao protiv Spartaka u dresu Partizana.

"Bilo je to pre 22 godine, Spartak je bio dosta jak, trener Romancev, TItov, Filimonov, meč za ulazak u Ligu šampiona. Nažalost, izgubili smo. Teško je porediti taj period i ovaj sada, drugačiji je fudbal, oni sada ulažu mnogo više nego mi. Imali smo mečeve sa ruskim klubovima, oni su pobeđivali, ali mi želimo da budemo deo Evrope, tako se spremamo i tako razmišljamo."

O Partizan - Spartak 1999.

Partizan je u tom dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona izgubio od Spartaka ukupnim rezultatom 1:5, a meč u Humskoj završen je pobedom Moskovljana 3:1. Crno-beli su nastupili u sastavu Damjanac, Rašović, Krstajić, Stanojević, Peković, Trobok, Duljaj, Tomić, Ivić, Ilić, Kežman.

Na konstataciju da postoji neka vrsta ravnodušnosti prema Ligi konferencija strateg crno-belih odgovara:

"Tako se razmišljalo i za LIgu Evrope. U početku nije bila atraktivna, sada jeste. Fudbal ide u tom pravcu da se što više ekipa ukršta u Evropi. Mislim da će biti atraktivna kao Liga Evrope, nema velike razlike u nagradama. Mi želimo da igramo u Evropi, poštujemo svaku vrstu takmičenja. Da li bi Soči bio konkurentan u Srbiji? Ako su bili na nekoliko bodova od mesta koje vodi direktno u Ligu šampiona onda bi bili konkurentni i kod nas", jasan je Stanojević.

Natho ima iskustvo igranja u Rusiji, nosio je dres Rubina i CSKA pre dolaska u Partizan.

"Uvek je posebno vratiti se i igrati u Rusiji. Proveo sam osam godina karijere ovde. Ovo mi je kao druga kuća. Sutra dolazim sa svojim timom da pobedim i to želim. Imam neke prijatelje protiv kojih ću igrati. Poznajem klub, naš stručni štab je odradio posao, pripremio nas i bićemo spremni", jasan je Natho.

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Poznaje neke igrače u protivničkom timu, a najviše vremena je proveo sa veznim fudbalerom Kristijanom Noboom.

"Igrao sam sa Kristijanom četiri godine u Kazanju. Mnogo vremena smo proveli zajedno, naše supruge su provodile vreme zajedno. On je moj prijatelj i želim mu sreću, samo ne sutra. Prvi put sam u Sočiju, odličan stadion, lep grad. Dolazimo sa jednim ciljem."

Meč će se igrati pred praznim tribinama, a Izraelac očekuje da stvari budu drugačije u revanšu u Beogradu.

"Situacija se menja iz nedelje u nedelju, ne možemo da znamo šta će biti naredne nedelje. Nije lepo kada igrate bez navijača, mi, fudbaleri ih volimo i želimo da igramo pred njima. Oni nam daju dodatnu energiju i snagu, sa njima možemo da napravimo sjajne stvari. Što se Lige konferencija tiče, prvi put se igra. Imate veći broj klubova koji mogu da igraju u Evropi. Znaće se mnogo više posle ove prve sezone", zaključio je Natho.