Sada bi drugačije

ZALUTAO SAM U REPREZENTACIJU SRBIJE: Tumbaković se sada kaje - "Žalim, ali za Crnom Gorom!"

Autor Mladen Šolak

"Ja sam bio nov tamo, zalutao sam i odluka je bila jako loša", rekao je bivši selektor Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Bivši selektor Srbije Ljubiša Tumbaković (68) izjavio je da se kaje zbog preuzimanja "orlova".

Iskusni trener vodio je "A" reprezentaciju od jula 2019. do decembra 2020 i sa njom nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo.

''Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u biografiji, onda si ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije", izjavio je on za TV Arena sport.

Tumbaković je prethodno vodio Crnu Goru tri i po godine i dobio je otkaz u junu 2019, nakon što je odbio da vodi tim protiv reprezentacije samoproglašenog "Kosova".

"U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao. Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto... Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode, pa nek ide, ali onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša'', rekao je Tumbaković.

Izvor: MN Press

Tumbaković se osvrnuo i ka utakmici Crna Gora - Kosovo, uoči koje su zbog odbijanja da nastupe završene reprezentativne karijere Mirka Ivanića, Filipa Stojkovića.

"Crna Gora mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, vizija... I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške tokom života i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju", dodao je Tumbaković.

Posle svega, njemu ostaje žal...

"Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom", dodao je Tumbaković.