JOKIĆ OCENIO

SUDIJSKI EKSPERT TVRDI - NAPREDAK OŠTEĆEN PROTIV ZVEZDE: "Ruka u lice! Ovo je penal i žuti karton za Degeneka..."

Autor Milutin Vujičić

Sudijski ekspert Zdravko Jokić tvrdi da je Napredak oštećen protiv Zvezde u 89. minutu.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Od ove sezone u Superligi se koristi VAR tehnologija koja bi sudijama trebalo da olakša donošenje odluka, ali već u prvom kolu u Radničkom su se bunili zbog pojedinih odluka, potom je ovog vikenda Spartakov trener Vladimir Buač rekao da "VAR nije radio", dok je sudijski ekspert Zdravko Jokić utvrdio i jedan previd sudija.

Naime, Jokić tvrdi da je Napredak oštećen za penal protiv Crvene zvezde (1:0) zbog situacije u 89. minutu kada je Miloš Degenek rukom po licu zakačio Srđana Kočića iz kruševačkog tima.

Na to se sudija Minaković nije oglasio, kratko je Kočić ostao na travi, a sudeći po brzini kojom je odmah nastavljen meč - nije bilo ni VAR provere.

Po mišljenju bivšeg sudije Zdravka Jokića, koji analizira sporne situacije na Areni Sport, to je bila greška.

"I pomoćni sudija je ovde trebalo da reaguje, nedostajao je timski rad. Vidite šta je bilo, ruka u lice! Nažalost po Zvezdu, ovde je trebalo da se dosudi kazneni udarac i dodeli žuti karton Degeneku", rekao je Jokić.

"Videli smo da se u Evropi, ali i kod nas potencira to 'nelegalno korišćenje ruke' i to je prekršaj za žuti karton. Ovde samo nije bio jak trzaj, ruka se ne koristi kao oružje jer bi onda bio crveni karton, ali u svakom slučaju je bio prekršaj", ocenio je sudijski ekspert.

Pogledajte!

Što se tiče gola Crvene zvezde, koji je Gajić postigao u 75. minutu, Jokić je ocenio da je bio potpuno regularan pošto nije bilo nedozvoljene pozicije što je potvrdila i VAR tehnologija kada su "izvučene" ofsajd linije.

Takođe, označio je da je dobra odluka sudije da ne dosudi penal nad Gajićem u prvom poluvremenu.