Hendikep

IZNENAĐENJE! PAVKOV NIJE NA ZVEZDINOM SPISKU: Crveno-beli bez napadača krenuli ka plej-ofu i Ligi šampiona!

Autor Dušan Ninković

Srpski tim je poveo 23 igrača, ali samo dvojicu koji igraju u napadu.

Izvor: MN Press

Beogradskih 1:1 nisu preveliki kapital, pa srpski šampion u Moldaviji mora da ide na pobedu. Crvena zvezda će protiv Šerifa pokušati da se domogne poslednjeg dvomeča pred grupnu fazu Lige šampiona, a Stanković je odredio putnike za ovo gostovanje.

Trener Crvene zvezde izabrao je fudbalere na koje računa, a najveće iznenađenje na spisku je izostanak Milana Pavkova, koji se očigledno nije dovoljno oporavio od bolesti.

Junak pobede nad Liverpulom i remija protiv Milana još prethodne nedelje imao je temepratutu i stomačni virus, a sudeći po izostanku sa spiska nije uspeo da se oporavi od toga. Zbog toga će rotacija biti skraćena, a Stanković će moći da računa samo na dva klasična napadača.

Jedan od njih je Lois Dioni za kog se prethodnih dana pominjalo da neće igrati zbog mlečne kiseline, ali putuje sa ekipom u Moldaviju.

U ostalim linijama tima nije bilo većih iznenađenja. Stanković se opredelio za trojicu golmana, četiri štopera i tri beka, od kojih Marko gobeljić može podjednako da pokrije obe strane terena. U veznom redu je najvećža gužva, ali smo ove sezone već gledali Bakajoka u odbrani ili Bena u napadu, pa se ne treba iznenaditi takvim taktičkim varijantama.

Iz konkurencije za tim ispao je Gejlor Kanga, koji je u Beogradu isključen zbog dva žuta kartona.

Stanković je u Moldaviju poveo sledeća 23 fudbalera:

golmani - Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić

defanzivci - Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Radovan Pankov, Srđan Babić, Milan Rodić

vezni igrači - Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Nenad Krstičić, Željko Gavrić, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai, Filipe Falko, Aksel Bakajoko, El Fardu Ben

napadači - Lois Dioni, Nikola Krstović