U problemu

RUMUNI U HAOSU PRED ZVEZDU: Trener u sukobu sa vlasnikom kluba -  "pobedi ih ili se pakuj!"

Autor Dušan Ninković

Marijuš Sumudika bi mogao da dobije otkaz ukoliko ne eliminiše srpskog šampiona.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Srpski šampion će u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv rumunskog Kluža, a ni u tom timu atmosfera nije sjajna. Dok Crvena zvezda razmišlja o propuštenoj šansi u Tiraspolju, u Rumuniji se preti otkazima!

Prvi čovek kluba Nelutu Varga rešen je da treneru Marijušu Sumudiki uruči otkaz, ukoliko rumunski stručnjak u dvomeču ne izbaci srpski tim. Porazi u ta dva meča značili bi za Rumune selidbu u Konferencijsku ligu, što očigledno ne ispunjava ambicije kluba.

Kako prenosi portal ''prosport'', dvomeč protiv srpskog tima poslednja je šansa za Sumudiku, koji već ima nekoliko grehova na svom kontu.

Pored poraza od Jang Bojsa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, njemu se na teret stavlja i sukob sa jednom od najvećih zvezda tima. Iskusni Aleksandru Čipčiju koji ima 48 nastupa za reprezentaciju Rumunije nije u dobrim odnosima sa trenerom, pa vlasnik tima razmišlja da u tom sukobu stane na stranu ofanzivnog fudbalera.

Čipčiju je prvo udaljen iz tima, što se vlasniku kluba nimalo nije svidelo. Zbog ogromne plаte i uticaja na igru, Varga je morao da interveniše, izgladi odnose i reprezentativca Rumunije vrati u tim, iako se treneru to ne sviđa.

Raskid Kluža i Сumudike sasvim sigurno će se desiti ukoliko Kluž bude eliminisan od strane srpskog šampiona u mečevima koji se igraju 17. i 26. avgusta, prvo u Beogradu, a zatim i u Klužu, prestonici Transilvanije.

Tokom bogate trenerske karijеre Sumudika je radio u više rumunskih timova, u Grčkoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji i Turskoj gde je vodio tri tima - Kajzerispor, Gazijantep i Rizespor.

Podsećamo, prvi meč je na programu već u utorak.