Ljutnja u Portugalu

NAS ČEKA PARTIZAN, A NJIH TO NE ZANIMA! Trener Portugalaca besan - Oko za oko, zub za zub? Mene su drugačije vaspitali!

Autor Mladen Šolak

"I da imamo 11 igrača za Partizan, trudićemo se da odigramo dobar meč", rekao je trener Portugalaca pred dolazak crno-belih. Jako je ljut zato što je njegov tim morao da igra tokom vikenda.

Izvor: Profimedia / Carlos Vidigal Jr. / Global Images/Sipa USA

Neverovatan meč odigrala je Santa Klara u nedelju uveče. Naredni Partizanov rival u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ponovo je bio desetkovan zbog problema sa koronom, pa je u 100 minuta borbe i sa samo 15 igrača u rotaciji opet umalo pobedio protiv Moreirensa.

Trener Portugalaca Danijel Ramos jako je ljut zbog toga što je meč uopšte odigran.

"Doživeli smo veliku sebičnost, u kojoj ljudi štete jedni drugima po principu 'oko za oko, zub za zub'. Ja sam drugačiji, imam vrednosti koje su mi roditelji preneli. Da je bilo do mene, danas se ne bi igralo... Za njih se danas završilo, a za nas ne, jer moramo opet da igramo u četvrtak (protiv Partizana). Šteta što moji igrači, heroji, nisu nagrađeni pobedom. Hrabri su i imaju svo moje poštovanje", rekao je on.

Santa Klara je kod kuće remizirala 2:2, iako je od 58. minuta imala vođstvo 1:0 golom brazilskog krila Karlosa Žuniora, a onda i 2:1 u 95. minutu, opet golom istog igrača iz penala.

Izvor: Profimedia / Ivan Del Val / Global Images/Sipa USA

Međutim, Moreirense se izvukao, u 100 minutu izborio bod, a trener Santa Klare bio je strašno ljut posle utakmice zašto se uopšte igralo.

Naredni Partizanov rival tražio je da meč bude odložen zbog svojih velikih problema sa koronom (u četvrtak su izbacili Olimpiju sa samo 14 igrača), ali Moreirense nije bio saglasan s tim predlogom.

"Ovo nije poraz, iako izgleda kao poraz. Uradili smo najtežu stvar - igrali smo dobro, zaslužili smo da pobedimo i na kraju smo primili gol", rekao je on posle meča.

Nije potrebno naglašavati koliko je Santa Klari teško da igra uzastopne utakmice sa samo 14 ili 15 raspoloživih igrača.

"Trudimo se da izvučemo što više možemo. Alano (levo krilo) nije trenirao tri nedelje i došao je danas na utakmicu, stavio se na raspolaganje. To je duh. Koštinja (ofanzivni vezista) biće van konkurencije neko vreme. Rikardinjo (takođe ofanzivni vezista) doživeo je povredu kolena i ne znam još detalje, nije jednostavno".

Trener Santa Klare rekao je da mu je sad prioritet da osposobi ekipu za meč protiv crno-belih u četvrtak od 22.30.

"Pokušavamo da okupimo tim i da vidimo ko će moći da igra. Bez obzira da li nas bude 11, 12, 13, borićemo se da opet odigramo dobar meč", dodao je Danijel Ramos.

Duel Santa Klare i Partizana na startu dvomeča plej-ofa za Konferencijsku ligu biće odigran u četvrtak u 22.30.