KATASTROFA

RASPAD SISTEMA - BARSA DUGUJE VIŠE OD MILIJARDE: Klub na ivici ambisa, sve troše na plate i opet im fali novca!

Autor Milutin Vujičić

Znali smo da je situacija loša, ali ovoliko loša...

Izvor: Profimedia

Barselona je dotakla dno ovog leta pošto nije mogla da zadrži najboljeg fudbalera planete ni za 50% manju platu nego što je imao ranije, pa je tako Leo Mesi u suzama napustio "Nou Kamp".

Godine katastrofalnog poslovanja Barselone, uz pandemiju korona virusa i promenu pravila u La Ligi oko finansijskog fer-pleja, žestoko su koštali slavni katalonski klub. Koliko su ga koštali? Ne samo da su ostali bez Mesija, koji je otišao kao slobodan igrač, nego su "dužni kao Grčka".

Prvi čovek klupa Đoan Laporta održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je saopštio da je Barselona trenutno dužna 1.350.000.000 evra, što je zaista neverovatno veliki novac.

"Finansijska situacija je dramatična", saopštio je Laporta dok je govorio o dugu Barselone koji je premašio milijardu, dodavši da je dug od januara porastao za čak 200 miliona evra, pa je to donekle i objašnjenje zašto su u klubu toliko voljni bili da zaigraju sada već zaboravljenu Superligu bogatih.

Laporta je objasnio i da klub troši 103% profita na plate zaposlenih, što je 20-25% više nego ostali njihovi konkurenti.

Dakle, Barselona sve što zaradi daje na plate i to nije dovoljno, pa ne čudi što su ovog leta probali da "skrešu" budžet. Ipak, retki su fudbaleri koji su pristali na smanjenje zarade, dok neki poput Pjanića ili Kutinja nisu želeli da raskinu ugovor.

Zaista postaje zabrinjavajuće kako će se Barselona izvući iz ovoga...