ČEKAJU SE JOŠ 3 TIMA

SRPSKI FUDBALERI SLAVE ULAZAK U LIGU ŠAMPIONA: Švedska se divi "Birmi", Radonjić dobro izabrao, a tu je i Sulejmani!

Autor Nebojša Marković

Poznata su još tri učesnika Lige šampiona.

Izvor: Profimedia/MN Press

Imamo tri nova učesnika Lige šampiona!

Ekipe Jang Bojsa, Malmea i Benfike uspele su da se plasiraju u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja!

Mnogo uzbuđenja viđeno je u Budimpešti i Razgradu, golova nije bilo u Ajndhovenu, a posle svega - srpski internacionalci će imati prilike da nastupaju u Ligi šampiona.

Ekipa Malmea eliminisala je Ludogorec uprkos porazu 1:2 u Bugarskoj, a najzaslužniji za to bio je novopečeni reprezentativac Srbije Veljko Birmančević.

Posle pogotka u prvom meču u pobedi 2:0, Birmančević je sjajnim golom iz slobodnog udarca doneo pogodak koji je odveo Šveđane po treći put u grupnu fazu Lige šampiona.

Za to vreme, Jang Bojs je savladao 3:2 ekipu Ferencvaroši i to u Mađarskoj, pa je ekipa za koju nastupa Miralem Sulejmani potvrdila plasman u elitno takmičenje. I u prvom meču je rezultat bio 3:2 za Švajcarce, a Sulejmani u revnašu nije ulazio u igru.

Na kraju, na stazi timova koju ne čine šampioni zemalja, Benfika je eliminisala PSV u Holandiji remijem 0:0. U prvom meču u Portugalu bilo je 2:1 za Benfiku, tako da se Nemanja Radonjić pridružio ekipi koja se vratila u Ligu šampiona posle godine odsustva.

Čekaju se još tri poslednja učesnika Lige šampiona, a to će biti bolji iz okršaja Brondbi - Salcburg (prvi meč 1:2), Dinamo Zagreb - Šerif (prvi meč 0:3) i Šahtjor - Monako (prvi meč 1:0).