HAOS

SKANDAL SA KLUBOM ČUVENOG SUDIJE! Navijači uleteli na teren i započeli tuču, ima povređenih, a policije nigde!

Autor Nemanja Stanojčić

Klub Damira Skomine u centru skandala u Sloveniji

Izvor: Profimedia/Photo Gerrit van Keulen / Orange Pictures / DPP/24ur.com/Printscreen

Veliki skandal u Sloveniji i to na utakmici treće lige između Škofja Loke i Izole. Navijači su uleteli na teren.

Ovaj meč verovatno ne bi privukao toliku pažnju da predsednik Izole nije čuveni sudija Damir Skomina.

Potvrdio je to upravo i legendarni arbitar.

"Utakmica u Škofja Loki je prekinuta zbog užasnog napada na naš tim i navijače. Razlog ovoga su kriminalne radnje u kojima su povređena tri fudbalera Izole, iz neutvrđenih razlog", rekao je Skomina.

Prvi čovek Škofje Roman Jemec je pokušao da objasni šta se dogodilo.

"Ovo je bio organizovan napad jedne grupe koja je uletela na teren sa jasnom idejom da izvrši napad. Sve je bilo završeno za pet minuta. Uleteli su sa maskama i motkama. Očigledno je da je bilo isplanirano i da je u pitanju nešto što nema veze sa sportom i to stvara lošu sliku o našem sportu"

Trener Izole Martin Pregelj je bio vidno iznerviran.

"Nikada mi se ovako nešto nije dogodilo u životu. I dalje smo u šoku. Ne možemo da verujemo. Odjednom je njih 30-40 uletelo na teren. Počeli su da tuku naše navijače i igrače koji su želeli da smere situaciju. Da je bezbednosni aspekt meča bio bolje organizovan ovo se ne bi dogodilo. Nismo mogli da učinimo ništa, da je bar jedan policajac bio prisutan uveren sam da se ovo ne bi dogodilo", kazao je Pregelj.

Iz policije su izdali saopštenje o svemu.

"Policija je prisutna samo na događajima koji se smatraju za one velikog rizika, a to ovde nije bio slučaj. Povremeno se pojavljujemo na javnim okupljanjima", zaključuje se u saopštenju.