NIJE OVO DOBRO

TEŠKO ĆEMO OVAKO NA EURO! "ORLIĆI" BEZ GOLA, BOD IZ 2 MEČA: Tedić promašio penal u Ohridu, beže nam i Farska Ostrva!

Autor Milutin Vujičić

Nova generacija "orlića" nije dobro počela kvalifikacije.

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije osvojila je tek bod iz prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako je bila vrlo blizu pobede nad Severnom Makedonijom u Ohridu.

Slobodan Tedić je promašio penal u 36. minutu, dok su "orlići" propustili još sijaset šansi i remizirali - čime smo sebi drastično zakomplikovali poziciju oko plasmana na EURO mladih. U prvom meču novog ciklusa doživeli smo poraz od Ukrajine (0:1), a za dva meča nismo dali gol...

SEVERNA MAKEDONIJA - SRBIJA 0:0

Evidentno je da se Srbija još "traži" u mandatu novog selektora Zvonka Živkovića, koji je preuzeo reprezentaciju od Ilije Stolice, ali još čeka prvu pobedu na klupi "orlića".

Trebalo je Srbija da bude odlučnija pred golom, stvorila je dovoljno šansi kako bi došla do sva tri boda, a na kraju smo umalo ostali i bez boda. Neopreznost u 94. minutu umalo nas je koštala, ali je srećnom Gordić dobro intervenisao i tako odlučio da se plen iz ove utakmice podeli na "ravne časti".

Ako ništa, dobra vest je da Francuska, kao favorit grupe, nije preterano odmakla jer ima četiri boda iz dva meča, što je posledica remija sa odličnim Farskim Ostrvima (4).

Naredni meč Srbija igra protiv Jermenije u gostima (7. oktobar), pa sa Francuskom kod kuće (12. oktobar).

SRBIJA: Gordić - Tetek, S. Marković, Čestić, Šehović - Topić (Đerlek), Vidosavljević, Milosavljević (Zukić) - Gavrić, Stevanović (Jović) i Tedić.