DIREKTNO

PEREZ LAŽE, REAL IMA PARE I ZA MBAPEA I HOLANDA! "Madriđanima novac ne fali, ali je PSŽ taj koji uništava fudbal!"

Autor Nemanja Stanojčić

Prvi čovek Primere Havijer Tebas detaljno govorio o finansijama u svetu fudbala, pre svega zbog Reala i Pari Sen Žermena.

Izvor: Profimedia

Usled pandemije koronavirusa i velikih finansijskih gubitaka Florentino Perez (Real) i Andrea Anjeli (Juventus)pokušali su da oforme Superligu Evrope.

Nije im to pošlo za rukom, njihovi snovi su brzo srušeni, a posle svega što se dogodilo su se i jedan i drugi pravdali. Znatno više je to radio Perez.

Predsednik Madriđana je naglašavao više puta da je razlog takve odluke bio novac i želja da zarade novac kako bi mogli da dovedu neko od velikih pojačanja poput Kilijana Mbapea i Erlinga Holanda. Ubrzo je i sam sebe demantovao slanjem astronomskih ponuda za zvezdu PSŽ-a.

Upravo je o svemu tome pričao prvi čovek Primere Havijer Tebas koji je optužio Pereza da laže.

"Real je prodao igrače za 200 miliona, imaju dovoljno novca da dovedu i Mbapea i Holanda. Nisu na gubitku", jasan je Tebas u razgovoru za "Kadena kope".

Na njegovom udaru se našao PSŽ.

"Ono što ne razumem jeste da neko ko ima gubitke od 400 miliona evra troši 500 miliona evra na plate i povrh svega toga može da odbije ogromnu svotu novca za Mbapea. Pravila u Francuskoj su loša i imaju velki uticaj na evropskog tržište, pogrešan je i UEFA sistem, ovako ne može da opstane nikako. Ovo ne bi bilo dozvoljeno ni u jednom drugom sektoru."

Precizirao je i na šta misli.

"Spremni su da urade sve da bi osvojili Ligu šampiona, čak i po cenu gubitka milijardi evra. Na taj način će usrećiti svoje navijače osvajanjem Lige šampiona, ali će uništiti fudbal. To je jako opasno", zaključio je Tebas.