POLAKO...

MI SMO UVEK GRANDIOZNI, A PARTIZAN TAMO NIJE POBEDIO OD ŠEZDESETIH: Stanoje oprezan pred Kiprane, a misli i na Zvezdu!

Autor Nikola Lalović

Trener Partizana Aleksandar Stanojević vrlo je oprezan pred odlazak na Kipar.

Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Partizan će oslabljen startovati u Ligi konferencija, pošto Aleksandar Stanojević neće moći da računa na Sejdubu Sumu i Danila Pantića. 

Trener crno-belih pred ovaj meč ističe da Partizan nema pravo da se opusti, jer već šest decenija nema pobedu na Kipru!

"Mi se prema svima ophodimo tako, smatrajući da smo grandiozni. A na Kipru se nije slavilo od šezdeset i neke. Zato ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti, iako smo mi klub koji često igra evropska takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Istorija nas uči da respekt mora da postoji", rekao je Stanojević. 

Kao što je više puta ponovio Anortozis je direktan rival za prolaz dalje.

"Idemo da se odmerimo sa direktnim konkurentom za prolazak u narednu rundu takmičenja. Analizirali smo ih, gledali utakmice, temeljno se bavili njima, potpuno smo spremni. Igraju sa četiri defanzivca pozadi, imaju veoma iskusnog napadača, snažnog, visokog… Imaju dosta internacionalaca koji znaju da igraju… Takođe, iskustva naših klubova na Kipru u proteklim sezonama nisu bila dobra, pa ulazimo u meč maksimalno oprezni i motivisani", dodao je on. 

Crno-beli će i na ovom meču probati da napadnu. 

"Pokušaćemo da igramo ofanzivno, sa ofanzivnim sastavom, a da li ćemo se nametnuti to ćemo da vidimo", ističe Stanojević. 

Posle Anortozisa dolazi meč sa Crvenom zvezdom, a naravno da u taboru crno-belih misle i na taj meč. 

"Razmišljamo, naravno, još od pre dve nedelje, to je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi…Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede", završio je Stanojević.